Cum salvezi albinele de la extincție: soluția simplă, propusă de David Attenborough

Cum salvezi albinele de la extincție: soluția simplă, propusă de David Attenborough

Dispariția albinelor este o problemă cu consecințe devastatoare pentru omenire, chiar dacă este neglijată în continuare în diferite colțuri ale lumii.

Foarte mulți oameni sunt alergici la albine, iar o înțepătură din partea uneia este departe de a fi plăcută. În același timp, pe lângă faptul că ne dau miere, polen, ceară naturală și alte câteva beneficii materiale, ele sunt fundamentale pentru dezvoltarea celor mai multe plante de pe pământ. Dintr-un punct de vedere, ne țin în viață pe noi, ca oameni.

Pentru două milioane de ani, înaintea revoluției agricole, oameni au cultivat pământul și au atins performanța de a duce milioane de speciii de animale la extincție. În toată această perioadă, am avut scuza că nu înțelegeam consecințele gesturilor noastre, dar acum le cunoaștem.

Albinele se ocupă cu polenizarea plantelor, iar fără ele nu am fi în viață. Ele sunt responsabile pentru hrănirea a 90% din populația lumii. ”Dacă albinele ar dispărea de pe fața Pământului, oamenii ar mai putea supraviețui doar patru ani.”, a explicat David Attenborough. Din păcate, ne îndreptăm cu pași repezi în această direcție.

Attenborough a devenit popular la nivel global după ce a fost vocea unora dintre cele mai bune documentare din toate timpurile, The Blue Planet și Planet Earth. Între timp, a ajuns la 93 de ani și vine la înaintare cu un mesaj important pentru salvarea populației de albine.

În ultimii cinci ani, populația de albine a scăzut cu o treime, din cauza utilizării masive de pesticide și alte chimicale în agricultură. Acestea sunt dăunătoare pentru micile insecte. Soluția simplă la care poți apela pentru a le ajuta și a le prelungi viața implică să le lași o linguriță de apă cu zahăr în grădină sau pe marginea geamului.

De multe ori, albinele pot părea cu mor sau că au murit. În realitate, sunt obosite din cauza distanței parcuse de la stup. O combinație de o parte apă și două părți de zahăr le încarcă cu energie și pot să-și continue drumul.