Cel mai sigur telefon din lume, lansat oficial: de ce nu ai auzit de el, până acum

Cel mai sigur telefon din lume, lansat oficial: de ce nu ai auzit de el, până acum

De-a lungul anilor, am văzut multe smartphone-uri care se lăudau cu performanța de a oferi cel mai ridicat grad de securitate al datelor. Bittium Tough Mobile 2 este doar cel mai recent dintre ele.

Bittium este o companie finlandeză de care probabil că nu ai auzit niciodată. Cu toate acestea, are peste 30 de ani de experiență în dezvoltarea de tehnologii avansate pentru comunicații radio. În trecut, au lansat aparatură mai ales pentru comunicații tactice, pe câmpul de luptă. Cel mai nou smartphone creat de finlandezi pentru utilizatori obișnuiți este intitulat Bittium Tough Mobile 2 și se laudă cu o serie de superlative. 

Aparent, acesta este telefonul cu cel mai ridicat grad de securitate, potrivit atât pentru utilizare în mediul business, cât și de câtre o persoană obișnuită. Are ”o structură de securitate pe mai multe straturi”, pornind de la funcțiile prezente în cea mai recentă versiune de Android 9 Pie. În final, se obține o protecție fără precedent atât pentru informațiile stocate pe aparat, cât și pentru datele care sunt transferate.

Pentru a-și atinge scopul, include mai multe sisteme de criptare, mecanisme de autentificare și verificări constante ale rutinei de pornire. În plus, are un mod de funcționare intitulat ”Privacy”. Din momentul în care îl activezi cu o apăsare de buton, vei dezactiva microfoanele, camerele, funcția Bluetooth și acuratețea senzorilor.

Componentele hardware ale aparatului și suitele software incluse pot fi verificate de către autorități pentru a fi folosite de către oficiali guvernamentali. În plus, Bittium promite că actualizările de funcționalitate și securitate vor fi livrate mai rapid decât în cazul altor telefoane de top.

În ceea ce privește specificațiile tradiționale, acest telefon se ascunde în spatele unui ecran Full HD de 5,2 inci care se vede bine în soare și funcționează perfect chiar dacă ai mănuși sau ești ud pe mână. Partea de performanță este asigurată de un Snapdragon 670 cu 4GB RAM și o memorie eMMC de 64GB ce poate fi mărită printr-un microSD. Are o cameră principală de 12 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli. Este certificat IP67 pentru rezistență la apă sau praf și MIL-STD-810G pentru rezistență la trânte și șocuri. Este dual-SIM, are un acumulator de 3000 mAh și butoane dedicate pentru Privacy, urgențe și push-to-talk (stație de emisie-recepție). Prețul de achiziție pe site-ul producătorului este de 1550 de euro.

Citește și: