Cel mai sigur telefon ține departe SRI și alți spioni

Cel mai sigur telefon ține departe SRI și alți spioni

În trecut, a ieșit la iveală faptul că oamenii nu sunt foarte interesați de telefoane sigure cu accent pe criptarea datelor. Creatorii SIKURPhone își încearcă însă norocul.

Noul SIKURPhone este urmașul unui model lansat în 2015 care, din câte se pare, s-a vândut suficient de bine, încât să justifice o a doua generație. La momentul respectiv, în urmă cu aproximativ trei ani, a fost vorba de Granite Phone. 

SIKURPhone este cel mai nou smartphone ce promite să fie imun la orice tentative din partea unor hackeri de a-ți accesa datele. Complet criptat, materialul de marketing pentru acest aparat promite că este gata pentru a stoca în siguranță criptomonede, precum Bitcoin, Ethereum, LiteCoin și nu numai. În acest scop, va include un portofel digital. În perioada de precomandă, vor fi disponibile 20.000 de unități, iar cei interesați îl pot achiziționa la un preț promoțional de 800 de dolari. Conform estimărilor, primele unități vor fi livrate începând cu luna august a acestui an.

În privința specificațiilor hardware, telefonul este construit în jurul unui panou Full HD de 5,5 inci protejat cu Gorilla Glass. Are 4GB RAM, un spațiu de stocare de 64GB și două camere, de 13MP, respectiv 5MP. Acumulatorul de 2.800 mAh ar trebui să fie suficient pentru a te ține departe de priză pe parcursul unei zile. Un senzor de amprentă este prezent pe partea din spate a carcasei pentru a facilita recupererarea datelor, în cazul în care ți-ai pierdut telefonul sau ți-ai uitat parola.

[readmore]

Sistemul de operare preinstalat are la bază Android, dar a fost personalizat la maxim de către dezvoltatorul aparatului. Ca utilizator, nu vei avea acces la Google Play. În schimb, toate aplicațiile care vor fi aprobate de creatorii SIKURPhone vor fi disponibile într-un alt magazin virtual. Din câte se pare, SIKURPhone a fost testat intens timp de câteva luni de către experții în securitate de la HackerOne, iar aceștia nu au putut fura datele.

Citește și: