Cel mai ieftin telefon din 2019: Nokia C1 face minuni la un preț infim

Cel mai ieftin telefon din 2019: Nokia C1 face minuni la un preț infim

Dedicat în special piețelor aflate în curs de dezvoltare, Nokia C1 a fost lansat oficial de curând și pare să fie cea mai ieftină variantă de smartphone cu Android Go Edition.

Nu știm exact când va ajunge să fie disponibil în România, dar cei de la HMD Global au anunțat de curând Nokia C1, cel mai accesibil terminal din portofoliul finlandezilor. În prima fază, gadgetul ajunge să fie disponibil în Kenya și Nigeria, la un preț estimativ de 53 de euro. Din privința specificațiilor, este destul de similar cu Nokia 1 Plus, dar mai ieftin.

Nokia C1 este construit în jurul unui panou de 5,45 inci cu o rezoluție de 480 x 960 pixeli. Pentru că utilizează un ecran de tip IPS, calitatea imaginii și unghiurile de vizibilitate ar trebui să fie mai bune decât în cazul unui TFT tradițional. Chiar dacă nu include un strat de protecție Gorilla Glass, sticla folosită a fost întărită pentru a face față mai bine la zgârieturi. Nokia C1

Selfie-urile tale vor fi realizate la o rezoluție de 5 megapixeli, dar ar trebui să arate destul de bine în condiții de lumină scăzută, datorită unui bliț LED. Camera principală este tot de cinci megapixeli cu bliț.

Nu este foarte clar producătorul procesorului, dar ar trebui să incorporeze un chipset quad core tactat la 1,3 GHz, cu 1GB RAM, o particularitate devenită tradițională pentru smartphone-uri cu Android 9 Go Edition. Memoria internă este limitată la 16GB, o valoare mai mult decât decentă pentru prețul infim, dar poate fi extinsă printr-un card microSD de până la 64GB.

Nu în ultimul rând, Nokia C1 este un dual SIM cu conectivitatea 3G. Din păcate, LTE 4G lipsește din acest pacet. Acumulatorul este de 2500 mAh, iar încărcarea se realizează prin microUSB. Dacă vrei să te bucuri de radio FM sau de vreun serviciu de streaming, o mufă jack de 3,5 mm îți face viața mai ușoară, chiar dacă nu sunt incluse niște căști în pachet.