09 dec. 2019 | 11:58

Cel mai ciudat produs Nokia, dezvăluit. Cât va costa și unde va fi lansat

ACTUALITATE
Cel mai ciudat produs Nokia, dezvăluit. Cât va costa și unde va fi lansat

Nokia a ajuns, cumva, un brand prin care ai putea justifica orice gadget. Totodată, dat fiind numele, foarte probabil vei și vinde câteva sute de unități. Și asta ar putea fi foarte bine logica din spatele lansării unui smart TV Nokia.

În prezent, pentru telefoane, Nokia este o marcă folosită de HMD Global. Licența a fost obținută de la Microsoft, care, o vreme, a controlat acest brand și seria de telefoane Lumia. Acum, pentru India, e vorba de-o categorie nouă de produse: televizoare inteligente vândute sub marca Nokia.

Chiar dacă această marcă e recunoscută pentru telefoane, e foarte posibil ca televizoarele să fie o dezvoltare firească. Produsele vor debuta în India, fiind vândute de Flipkart, un magazin online foarte popular. „O premieră globală pentru brand în categoria televizoarele”, susține Flipkart și, ei bine, are dreptate.

Ce oferă un televizor inteligent Nokia

Nokia smart TV

Pentru că vorbim de un smart TV, acesta sub marca Nokia va folosi Android TV  ca sistem de operare. Ca hardware, va avea conectivitate prin Wi-Fi și Bluetooth, trei porturi HDMI, două porturi USB, 16 GB spațiu de stocare și 2,25 GB memorie RAM. Va avea și un procesor cu patru nuclee.

Ca afișaj, televizorul va folosi un panou LED de 55 inci. Va avea și două difuzoare de câte 24 wați, iar sistemul de sunet este certificat JBL by Harman. Practic, e un televizor mediu cu tot felul de licențe și parteneriate ca să fie vândut cât mai bine.

Va suporta, totodată, standardele Dolby Vision și HDR10. Iar prețul, ei bine, aici devine interesant. În India, va costa circa 590 dolari. Va fi disponibil din 10 decembrie. Dacă va avea succes, e posibil să vezi și în Europa astfel de televizoare Nokia vândute de diverse alte companii. Iar prețul, dacă așa ceva ar ajunge și în România, ar fi undeva la sub 3.000 de lei. Asta înseamnă că ar intra în competiție directă cu Samsung, LG, Philips și Panasonic care stau cel mai bine pe zona asta de preț.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele