Nokia 105 este telefonul de doar 55 lei pe care ți l-ai dorit: ce poate să facă de banii ăștia

Nokia 105 este telefonul de doar 55 lei pe care ți l-ai dorit: ce poate să facă de banii ăștia

HMD continuă să lanseze o serie de terminale Nokia pentru a se preta tuturor tipurilor de utilizatori. Când vine vorba de cele mai ieftine telefoane, este puțin probabil să găsești ceva mai interesant decât Nokia 105.

Noul Nokia 105 a fost anunțat oficial în urmă cu două săptămâni. Între timp, pentru a-i marca disponibilitatea globală, cei de la HMD au publicat infograficul de mai jos. Acesta este încărcat de particularități speciale aferente gadgetului de doar 13 dolari sau aproximativ 55 de lei.

Infograficul a fost postat de Juho Sarvikas pe Twitter, directorul de produs din cadrul HMD. Aparent, îl poți achiziționa într-o culoare roz foarte apropiată de cea a unui flamingo, dar este disponibil și în culorile albastru și negru. Cu o memorie internă care poate găzdui 500 de mesaje text și 2000 de contacte, numărul total de cuvinte pentru care are loc în memorie este de aproximativ 80.000. Aceasta din urmă este valoarea pe care o găsești într-un roman mai mic.

Nokia  105 rezistă la trânte și la presiune exterioară, iar bateria sa este atât de andurantă încât poate face față fără emoții la nouă festivaluri consecutive.

În ceea ce privește specificațiile telefonului de 55 de lei, Nokia 105 (2019) este un telefon de vorbit de generație nouă, cu butoane și fără ecran sensibil la atingere. Asta înseamnă că integrează în partea de sus un ecran de 1,77 inci, are doar 4MB RAM, iar sistemul de operare preinstalat este Nokia Series 30+. Asta înseamnă că nu suportă aplicații suplimentare în afara celor care vin din fabrică și, având în vedere cei 4MB de memorie internă, nu este o surpriză lipsa unei camere de orice fel.

nokia 105 infografic

În schimb, are o mufă de căști și suportă radio FM, în cazul în care erai în căutarea unei surse de divertisment în deplasare care vine la pachet cu o autonomie generoasă. Singurul său minus este că funcționează doar pe rețelele GSM 900/1800. Asta înseamnă că nu poate fi folosit chiar în orice țară.

Citește și: