20 oct. 2019 | 10:16

Opt seriale politice care îți arată că nu doar la noi e corupție

ACTUALITATE
Opt seriale politice care îți arată că nu doar la noi e corupție

România se confruntă în prezent cu o situația politică delicată, iar aceste seriale politice îți vor arăta că și alte țări o duc cel puțin la fel de rău.

Scena politică de la noi din țară este una complicată, în special în ultimii ani. România a schimbat tot mai des prim-miniștrii. Acum, partidul de la putere a fost nevoit să plece de la guvernare în urma unei moțiuni de cenzură.

Avem un premier desemnat, dar un Guvern încă nu. Suntem și în plină campanie electorală, iar fiecare candidat se laudă că el poate ajuta cel mai bine România, asta în timp ce-i acuză pe ceilalți de diferite lucruri.

Dacă haos e cuvântul care îți trece prin cap, atunci am ales câteva seriale politice pe care să le urmărești ca să-ți dai seama că și-n alte părți e cel puțin la fel de complicat ca la noi. It’s all politics, cum ar zice americanii.

Seriale politice care să-ți arate că politica e complicată

House of Cards / Culisele puterii (SUA)

House of Cards este o dramă politică americană. Setat în zilele noastre, în Washington D.C., House of Cards este povestea lui Frank Underwood, liderului democrat al Camerei Reprezentanților din Congres care, după ce noul președinte îi refuză numirea în postul de secretar de stat, decide să se răzbune pe cei care l-au trădat. Claire Underwood, soția lui Frank, conduce organizația non-profit „Apă curată” și de multe ori se amestecă în jocurile politice pe care acesta le inițiază.

Zoe Barnes, reporter la Washington Herald (mai târziu Slugline), disperată dupa subiecte incendiare, face o înțelegere cu Frank pentru a primi informații privilegiate.

Designated Survivor / Președinte de rezervă (SUA)

Kiefer Sutherland îl interpretează pe Tom Kirkman, un membru al cabinetului care este numit, dintr-o dată, preşedinte al Statelor Unite, în urma unui atac catastrofal asupra Capitoliului în timpul discursului despre Starea Naţiunii. În acest thriller dramatic, Kirkman încearcă să îşi protejeze ţara şi familia, în timp ce navighează o arenă politică instabilă şi încearcă să-l găsească pe cel responsabil pentru atac.

Ingobernable (Mexic)

Prima doamnă a Mexicului este o femeie cu convingeri și idealuri. Însă, când își pierde încrederea în soțul ei, are nevoie de toată puterea pentru a descoperi adevărul.

The Politician / Politicianul

Payton Hobart (Ben Platt), un student înstărit din Santa Barbara, California, a știut încă de la vârsta de șapte ani că o să devină președintele Statelor Unite. Însă înainte de acest pas, va trebui să treacă prin cel mai complicat mediu politic dintre toate: Liceul Saint Sebastian. Pentru a fi ales Președinte al Consiliului Elevilor, a obține un loc la Harvard și a rămâne pe calea succesului, Payton trebuie să își învingă adversarii din liceu fără și își sacrifice moralitatea și imaginea atent șlefuită.

Plin de comedie și satiră fină, Politicianul lui Ryan Murphy oferă o imagine rară a ceea ce înseamnă să ajungi politician.

Marseille (Franța)

Gérard Depardieu îl joacă pe Robert Taro, primarul din Marsilia, care are o mică problemă cu drogurile. Taro se presupune că va ieși din funcție, însă dragostea (sau dependența) pentru viața politică îl țin în joc.

Scandal (SUA)

Un fost consultant de relații cu media al președintelui Statelor Unite, Olivia Pope (Kerry Washington) și-a dedicat viața protejării și apărării imaginii publice și a secretelor elitei țării. Respectată și temută în același timp, Olivia părăsește Casa Albă pentru a-și deschide propria firmă de administrare a situațiilor de criza. Ea speră să înceapă un nou capitol al vieții sale atât profesional cât și din punct de vedere personal, însă nu poate tăia în totalitate legăturile cu propriul trecut. Cu timpul devine clar că angajații ei, care sunt specialiști în rezolvarea probleme altora, nu își pot rezolva propriile probleme.

Chief of Staff / Omul de influență (Coreea de Sud)

Ca șef de cabinet în Adunarea Națională, Jang Tae-jun trage toate sforile în culise și își urmărește propriile ambiții în ascenciunea către vârf.

Secret City (Australia)

O neobosită jurnalistă de investigație caută adevărul și transparența pe coridoarele puterii politice din Australia, deși îi sunt amenințate atât viața, cât și cariera.