23 apr. 2017 | 14:00

Cele mai bune fotografii de la Casa Albă sunt disponibile oficial pe Flickr

ACTUALITATE
Cele mai bune fotografii de la Casa Albă sunt disponibile oficial pe Flickr

Cei care vor să fie la curent cu activitățile lui Donald Trump, o pot face prin intermediul unor fotografii de la Casa Albă postate pe Flickr.

Pe timpul președenției lui Barrack Obama, administrație americană a devenit foarte activă pe majoritatea rețelelor sociale. Cu postări regulate pe Twitter și pe Facebook, era foarte ușor să fii la curent cu evenimentele importante de la Casă Albă. Un cont online mai puțin cunoscut a fost cel de Flickr, pe care fotograful oficial Pete Souza posta deseori fotografii de foarte bună calitate la rezoluție nativă.

În momentul în care Donald Trump a devenit președintele Statele Unite ale Americii, contul de Flickr a fost suspendat și toate fotografiile au fost portate către un profil separat. În urmă cu câteva zile, respectivul profil oficial de Flickr a revenit online, iar momentan include 23 de fotografii cu titlul sugestiv Fotografia zilei. În principiu, este vorba de câteva o imagine de calitate bună, la rezoluție de 1280 x 800 de pixeli ce a surprins un moment important din activitatea președintelui, începând cu 15 martie.

Pot fi văzute fotografii cu Trump alături de copiii de la vânătoarea anuală a ouălelor de Paști desfășurată în curtea Casei Albe. Într-o altă imagine, își depune jurământul pentru poziția la Curtea Supremă de Justiție, Neil Gorsuch. În contextul în care actualul președinte al SUA a fost foarte activ pe Twitter și a postat deseori imagini, se poate vedea cu ușurință că fotografiile de pe Flickr sunt realizate la un cu totul alt nivel. Acestea sunt imortalizate de către actuala fotografă oficială de la Casa Albă – Shealah Craighead.

Un pic trist este faptul că aceste imagini nu ne oferă nici un fel de informații suplimentare referitoare la echipamentele folosite de Shealah Craighead. Nici una dintre fotografiile de pe Flickr nu conține date EXIF și sunt limitate la o rezoluție maximă de 1280 x 800, o dovadă clară a faptului că au mai trecut printr-un editor foto și au fost redimensionate înainte să ajungă online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele