Ce se mai întâmplă cu Huawei și licența Android: când se întrerupe colaborarea cu Google

Ce se mai întâmplă cu Huawei și licența Android: când se întrerupe colaborarea cu Google

Amatorii de Huawei continuă să fie foarte stresați din cauza parteneriatelor gigantului chinez cu o varietate de companii americane, printre care și Google.

Cel mai recent smartphone de top al Huawei, Mate 30 Pro, nu se vinde în Europa din cauza faptului că nu există niciun fel de siguranță că va continua nelimitat parteneriatul cu creatorii Android. Ca urmare, prea puțini ar fi dispuși să investească 1000 de euro într-un aparat fără servicii Google, încât să merite efortul de marketing.

Conform restricțiilor impuse de americani, colaborarea dintre Huawei și orice companie din Statele Unite ale Americii ar fi trebuit să se încheie astăzi, 18 noiembrie 2019. Se pare totuși că va exista o extensie a termenului cu pricina pentru două săptămâni, una care va fi semnată tot azi.

Conform celor de la Reuters, aceasta este a doua extensie de care se bucură Huawei din momentul în care s-a iscat scandalul comercial între China și SUA. Prima a fost pentru 90 de zile. Conform speculațiilor, se lucrează intens la o altă extensie pe termen lung, dar nu se știe când va intra în vigoare sau dacă va intra vreodată în vigoare, din cauza bețelor în roate puse de autoritățile de la Washington. Respectiva înțelegere nu a fost confirmată de nicio parte.

Ca un scurt istoric, în luna mai a acestui an, Donald Trump a decis că orice colaborare cu Huawei a companiilor americane este un pericol pentru siguranța națională a Statelor Unite ale Americii. Imediat după acel moment, companiile americane nu au mai avut voie să livreze componente electronice chinezilor. Nu a durat însă foarte mult până când implementarea acelei decizii radicale a fost amânată până în luna august a acestui an. În august, s-a decis prelungirea termenului cu trei luni, dar este important de reținut că nu este niciun fel de siguranță că, vreodată, colaborarea dintre SUA și China va reveni la relaxarea de odinioară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: