Angajații Huawei sunt nemulțumiți de cum îi tratează compania și totul se trage de la Donald Trump

Angajații Huawei sunt nemulțumiți de cum îi tratează compania și totul se trage de la Donald Trump

Donald Trump a interzis Huawei în Statele Unite în mai anul acesta, iar acest lucru a afectat compania chineză din mai multe puncte de vedere.

Un angajat Huawei a postat o scrisoare deschisă în care explica felul în care compania îi tratează de fapt pe cei care lucrează pentru ea. Este vorba despre Hu Ling, membru al departamentului de resurse umane al companiei. Mesajul acestuia a fost unul puternic, iar acesta descrie practicile injuste pe care Huawei le folosește în relația cu angajații săi.

Autenticitatea scrisorii a fost confirmată de Huawei, însă  a refuzat să comenteze în continuare asupra acestei chestiuni.

Probabil cea mai importantă critică adusă companiei se referea la numărul mult prea mare de ore pe care angajații trebuie să le petreacă la birou. Acest lucru s-ar fi datorat interdicției Huawei impuse de Donald Trump în Statele Unite. Astfel, echipele de ingineri ale companiei chineze au fost nevoite să depună mult mai mult efort și timp după ce președintele Statelor Unite ale Americii a interzis companiilor americane să mai facă afaceri cu producătorul de telefoane.

Angajații Huawei sunt nemulțumiți de companie din cauza lui Donald Trump

Așadar, inginerii au fost nevoiți să petreacă mult mai mult timp la birou decât ar fi făcut-o în mod obișnuit pentru a încerca să găsească alternative. În urma interdicției, Huawei nu mai putea folosi produse ale companiilor americane de care depindea chiar producție de telefoane. În acest sens, angajații au fost nevoiți să găsească alternative la companiile și furnizorii americani cu care Huawei nu mai avea nevoie să facă afaceri după interdicția lui Donald Trump.

Hu Ling spune în scrisoarea sa că lunile grele de lucrat peste program afectează angajații, iar inginerii nu mai pot da randamentul obișnuit, iar eficiența acestora scade.

Totuși, postarea lui Hu se încheie cu o notă de încurajare pentru inginerii care încă mai lucrează ore întregi: „Va veni și epoca în care inginerii se vor bucura de un respect deplin”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Bloomberg