Cât o să coste Samsung Galaxy S10 5G, cel mai așteptat telefon

Cât o să coste Samsung Galaxy S10 5G, cel mai așteptat telefon
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy S10 5G e primul telefon pregătit de companie pentru noul standard al internetului mobil. E, totodată, primul telefon 5G care ajunge pe piață. Acum știm și cât costă.

Samsung a promis un telefon 5G în 2019 și l-a prezentat lumii odată cu Samsung Galaxy S10. E mai mare decât o versiune Plus de S10, are mai mulți senzori pentru fotografie și realitate augmentată și, evident, are 5G.

Galaxy S10 5G e însă un telefon al cărui potențial îl vei vedea cel mai bine în 2020. Abia atunci, chiar și la noi, vom avea rețele capabile să livreze conectivitate de tipul acesta. Dar compania face pasul înainte și prezintă telefonul pregătit pentru următoarea dezvoltare a internetului mobil.

Cât o să coste Samsung Galaxy S10 5G în Coreea de Sud

Galaxy S10 5G are un ecran de 6,7 inci QuadHD+ cu raport de aspect 19:9 (da, e perforat – Infinity-O, cum numește Samsung acest ecran). Totodată, Samsung are și o denumire nouă pentru ecran: Dynamic AMOLED – mai luminos, compatibil HDR10+ și cu culori ceva mai bune decât vechiul Super AMOLED.

Practic, are un hardware similar modelului Samsung Galaxy S10 Plus, cu câteva avantaje. primul preț pe care îl aflăm despre telefon e din Coreea de Sud. Acolo, telefonul va fi listat la circa 1.100 de euro pentru versiunea cu 8 GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare. Pentru 512 GB stocare, prețul crește cu circa 100 de euro.

Galaxy S10 5G ar urma să fie lansat pe 5 aprilie. Tot în aprilie e așteptat și Galaxy Fold, primul telefon pliabil al companiei. În prima fază, sud-coreenii ar avea o perioadă de precomandă și oferă la pachet căștile wireless Galaxy Buds, cum a făcut cu seria Galaxy S10.

Telefonul, se poate spune, e aproape la fel de ieftin (sau scump) ca un Galaxy S10, dar te alegi cu 5G și un ecran mai mare.

Citește și:
Sursa: GSMArena