17 iul. 2019 | 12:19

Cât costă OnePlus 7 Pro la fabrică? E o diferență crucială față de iPhone

ACTUALITATE
Cât costă OnePlus 7 Pro la fabrică? E o diferență crucială față de iPhone

OnePlus 7 Pro e lejer cel mai lăudat telefon chinezesc. Deși e mai ieftin decât cele mai populare modele premium, există și-o diferență mare față de ele. În comparație cu iPhone, care-i vândut de aproape trei ori mai scump decât costă să-l produci, OnePlus 7 Pro face rabat de calitate la un capitol.

OnePlus 7 Pro e unul dintre acele telefoane care impresionează atât prin specificații, cât și prin preț. E mai ieftin decât iPhone Xs, decât Samsung Galaxy S10 și chiar decât Huawei P30 Pro. Are partea sa de controverse, cum ar fi că OnePlus n-a vrut certificare IP pentru protecție la apă și praf. Totuși, telefonul ar fi rezistent la ceva stropi și niște ploaie.

Ce specificații are OnePlus 7 Pro

Telefonul costă între 700 și 820 de euro. Diferența o fac cantitatea de memorie RAM, spațiul de stocare și nuanța de culoare. Astfel, dacă alegi cel mai scump model primești 12 GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare. Cel mai ieftin model vine cu 6 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. Nu beneficiază de încărcare wireless.

  • Ecran de 6,67 inci QuadHD+ AMOLED cu rată de refresh 90 Hz (o premieră)
  • 6, 8 sau 12 GB memorie RAM DDR4
  • 128 sau 256 GB spațiu de stocare (UFS 3.0, adică cel mai rapid standard)
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 855 cu opt nuclee (cel mai nou)
  • Trei camere foto pe spate: 8, 16 și 48 megapixeli
  • Cameră pentru selfie: 16 MP
  • Scanner de amprentă în ecran
  • USB-C ca port de încărcare și transfer de date
  • Difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Atmos
  • Baterie de 4.000 mAh cu încărcare rapidă Warp Charge la 30 de wați

Cât costă producția unui astfel de smartphone cu Android

OnePlus 7 Pro pret componente

Pe scurt, OnePlus 7 Pro costă, per bucăți, aproape 325 de dolari pentru cea mai ieftină versiune. Cea mai scumpă componentă este ecranul AMOLED cu rată de refresh 90 Hz. Apoi, costă 70 de dolari procesorul Qualcomm Snapdragon 855. Modulul de stocare e 20 de dolari, iar memoria RAM e 26 de dolari. Astfel, conform prețului din SUA, telefonul e de aproape două ori mai scump decât componentele.

Cea mai mare tăiere de bani a fost însă la camera foto. Deși OnePlus 7 Pro se laudă cu o performanță mult mai mare decât a modelelor precedente, încă nu e lângă Huawei, Samsung sau Apple. Prețul per hardware s-ar putea să dea un răspuns. Modulul camerelor foto de pe acest telefon costă 17 dolari. Spre comparație, Apple plătește 44 de dolari pentru camerele de pe iPhone Xs. Dincolo de software, contează să ai un hardware bun de la care să pornești.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele