Când se lansează telefonul pliabil de la Huawei și Mate 30 5G

Când se lansează telefonul pliabil de la Huawei și Mate 30 5G

Huawei are un program destul de previzibil, când vine vorba de terminalele de top. Din păcate, proiectul primului smartphone pliabil a decalat un pic lansările pe 2019.

Donald Trump a pus pe butuci proiectele celor de la Huawei pe 2019, dar având în vedere că situația s-a clarificat pe ”frontul de vest”, lucrurile au devenit acum un pic mai simple. Pe parcursul weekendului, președintele Americii a confirmat că marii giganți tehnologici din Statele Unite pot relua colaborarea cu producătorul de telefoane chinez.

Cu puțin timp înaintea anunțului făcut de oficialii americani, Huawei a organizat o conferință în Rusia. În acel context, după cum se poate vedea în fotografia de mai jos, au fost detaliate planurile referitoare la lansarea terminalelor 5G din portofoliul asiaticilor. Aparent, compania nu a renunțat la planurile pentru un smartphone pliabil, iar viitorul Mate 30 va avea și el un smartphone pliabil.

În 2019, foarte mulți producători au anunțat sau plănuiesc să anunțe terminale cu conectivitate 5G. Infrastructura compatibilă este încă la început, dar având în vedere că există chiar și în câteva orașe din România, ar fi fost ciudat ca Huawei să nu ofere câteva gadgeturi compatibile.

Pornind de la acest set de circumstanțe, oficialii producătorului chinez au confirmat că Huawei Mate 30 5G se va lansa în luna decembrie a acestui an. Asta se vede în partea dreaptă a imaginii de mai jos din prezentarea Huawei. În mod previzibil, anunțul se referă în principal la piața din Rusia, dar este puțin probabil să existe un decalaj semnificativ față de restul mapamondului. Va fi vorba de cel mult câteva săptămâni, dacă nu câteva zile.

Pentru că lansarea unei versiuni 5G de Galaxy S10 a întârziat câteva săptămâni după variantele 4G ale gadgetului, probabil că Huawei Mate 30 4G va ajunge în magazine la finele lunii octombrie, începutul lui decembrie.

Huawei Mate X, primul telefon pliabil al chinezilor, ar trebui să se lanseze în luna septembrie. În teorie, ar fi trebuit să se lanseze mai devreme, dar au preferat să profite de acest timp pentru a finisa gadgetul, în contextul în care Samsung Galaxy Fold nu pare să ajungă la utilizatori prea curând.

Momentan, Huawei Mate 20 X (5G) este primul telefon Huawei compatibil cu rețelele 5G. Acesta este disponibil deja în anumite teritorii, inclusiv în China.
conferinta huawei rusia

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI