Samsung Galaxy S10 și cele 10 lucruri care se vor întâmpla odată cu el

Samsung Galaxy S10 și cele 10 lucruri care se vor întâmpla odată cu el
Sursa foto: Locul gol de la CES 2019 prin care Samsung le-a amintit oamenilor că are de anunțat Galaxy S10. Fotografii de Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung are eveniment pe 20 februarie și e vorba de Galaxy S10. Bine, nu se vorbește direct de telefon, dar e un eveniment de tip Unpacked, înainte de MWC 2019, iar Samsung Galaxy S10, se întâmplă, e cel mai așteptat telefon al companiei. Aici am strâns cele 10 lucruri care, foarte probabil, se vor întâmpla când va fi anunțat.

În 2019, se împlinesc 10 ani de când Samsung a lansat seria Galaxy S și a început să crească pe piața telefoanelor. În ultimii ani, a mizat masiv pe design premium, construcție bună și funcționalitate care să-i scoată în evidență dispozitivele. Astfel, anul acesta e cu atât mai important: trebuie ca Samsung să arate în ce direcție merge.

Mai jos am adunat, în mare parte, zvonuri și câteva certitudini. Desigur, nimic nu e sigur până când Samsung Galaxy S10 nu e anunțat oficial. Evenimentul e pe 20 februarie, iar MWC 2019 începe pe 25 februarie. Telefonul sigur va fi acolo, doar că, spre deosebire de ceilalți ani, nu va mai fi prezentat acolo.

10 lucruri care se vor întâmpla odată cu Samsung Galaxy S10

Telefoanele Samsung Galaxy S de până acum. Da, e un loc gol pentru S10. Colecția a fost la CES 2019

Samsung Galaxy S10 va avea scanner de amprentă în ecran. În acest caz, toate semnele indică în aceeași direcție. Qualcomm are o tehnologie nouă, iar despre scannerul ultrasonic vorbim de cam șase luni. Până acum, Samsung s-a ținut departe de integrarea unui optic în ecran, dar cealaltă tehnologie are potențialul să fie mai precisă, mai eficientă.

Samsung Galaxy S10 va avea ecran perforat. În direcția confirmării acestui zvon sunt poze cu ecrane, cu folii pentru Samsung Galaxy S10, dar și lipsa unei alte soluții. Cum compania s-a ținut departe de crestătură, un ecran perforat e chiar o abordare curată. Iar ecranul va fi un pic mai mare decât la Samsung Galaxy S9 sau Note 9.

Samsung-Galaxy-S10-poza-leak
Imagine neoficială cu Galaxy S10

Cel puțin trei versiuni. De câțiva ani, seria Galaxy S e reprezentată de două versiuni. Cea Plus mizează pe una-două dotări suplimentare, dar ecranul mai mare a fost mereu atuul. În acest an, cele mai multe zvonuri indică spre disponibilitatea pe piață, în primă fază, a trei versiuni: ecran de 5,8 inci, de 6,1 inci, și de 6,4 inci. Cea din urmă variantă ar avea și două camere de selfie.

E posibil primul telefon 5G de la Samsung. Samsung e una dintre companiile care mizează pe 5G, dar nu te aștepta la un Samsung Galaxy S10 pentru toată lumea. În primul rând, n-avem infrastructura pregătită în întreaga lume, nici n-avem aplicații care să justifice investiția, așa că o să fie o primă fază de early adopters. Totuși, Galaxy S10 ar fi primul cu o variantă 5G. Iar modelul în cauză ar fi un „monstru” cu ecran de 6,7 inci.

Samsung Galaxy S10 ar avea trei camere. Aceasta e tipul acela de informație care nu putea întârzia, mai ales după ce compania a lansat Galaxy A9. Că vor fi două sau trei camere, nu-i nimic ciudat în nicio configurație. Va fi interesant de văzut, pe trei camere, care vor fi oportunitățile de fotografiere și la ce vor fi folosite.

Samsung Galaxy S10 camera tripla
Un concept despre cum ar arăta un Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 va avea hardware de vârf (evident). Chiar dacă și Samsung a trecut la 6 GB de memorie RAM pe telefoanele din 2018, a rămas repede în urmă la acest capitol pe finalul anului. Totuși, 6 GB încă nu-i puțin. Despre noul telefon se vehiculează însă că ar fi vorba de 8 GB și cel puțin 128 GB spațiu de stocare.

Încă nu știm ce se va întâmpla cu mufa de căști. Samsung și-a atras un capital de imagine consistent datorită încăpățânării cu care a ținut mufa de căști pe telefoane. Se prea poate însă ca acesta să fie finalul. Trandiționalul jack e un pic parte din istorie și mai e nevoie de un șut de la un producător mare ca lumea să se obișnuiască fie cu adaptoare, fie cu wireless.

Samsung Galaxy S10 începe, oficial, o nouă etapă pentru Samsung. Acest model va fi primul cu Android Pie preinstalat și, mai important, cu One UI. Această interfață care va ajunge, prin actualizare, pe Galaxy S9, Note 9 și alte telefoane ale producătorului e gândită să fie mai „atentă” la utilizator. Da, în vremurile în care suntem înconjurați de inteligență artificială și algoritmi care ne învață obiceiurile, face și Samsung o schimbare în această direcție.

Samsung Galaxy S10 leaks
Imagine concept cu ceea ce ar putea fi Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 n-ar avea un difuzor clasic pentru apeluri. Probabil nu te-ai gândit doar o dată la problema asta: dacă marginile telefoanelor se subțiază, unde se duce difuzorul de-acolo (ca să nu mai vorbim de restul senzorilor). Ei bine, în cazul difuzorului, se vehiculează că Galaxy S10 ar avea unul care transmite sunetul prin vibrație. S-a mai făcut, dar niciodată nu și-a dovedit eficiență, așa că va fi interesant dacă Samsung va încerca.

Bixby va fi mai prezent ca niciodată, dar poate fără buton. Bixby e asistentul digital creat de Samsung pentru telefoanele sale și nu numai. Între timp, a ajuns și pe-o boxă inteligentă, iar compania și-a creat un ecosistem considerabil în jurul ideii de smart. Bun, dar Bixby are buton dedicat pe telefoanele actuale ale Samsung și asta a fost o bătaie de cap. În 2019, odată cu Samsung Galaxy S10 și One UI, nu e exclus să vedem un asistent nou, mai bun, mai capabil și mai puțin intruziv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: