Camera de pe Samsung Galaxy S11 va avea zoom optic impresionant

Camera de pe Samsung Galaxy S11 va avea zoom optic impresionant
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy S11 va fi anunțat undeva între februarie – martie 2020. Și, pentru prima dată, compania ar face câteva schimbări fundamentale la echiparea foto – video.

E deja știut că Samsung Galaxy S11 va folosi senzorul de 108 megapixeli dezvoltat de companie. Sigur, nu e cert nici asta, dar toate informațiile indică acest lucru. Apoi, compania ar folosi o cameră de tip periscop pentru a obține un zoom optic mai mare, eventual 5x, cum a făcut Huawei pe P30 Pro.

Testarea noului tip de cameră pe care îl va folosi Samsung ar începe curând, chiar luna aceasta. În primă fază, e testat modulul, independent de telefon, iar dacă totul funcționează cum trebuie, acesta va fi integrat în telefon. În cazul Samsung, producția e asigurată de MecaTech Systems din Coreea de Sud.

E puțin probabil ca acest zoom optic să fie pentru senzorul de 108 MP. În schimb, te poți aștepta tot la un senzor de 16 MP, pe când cel mare să fie folosit pentru camera principală.

De ce a ales Samsung să facă un senzor de 108 MP

Ca utilizator final trebuie să știi că senzorul de 108 MP va fi folosit pentru a genera poze de 27 MP. Acestea sunt cadrele pe care le dai pe Instagram, pe Facebook sau le printezi. Printr-un proces denumit „pixel-merging”, camera captează mai multă informație pentru o poză care nu ocupă extraordinar de mult spațiu sau n-are o rezoluție mult prea mare.

O chestie similară a încercat și Nokia, la un moment dat, cu PureView 808, apoi cu Lumia 1020. Huawei a încercat la fel pe Honor View 20 – 48 MP în poze de 12 MP. Samsung a dus însă lucrurile un pic mai departe.

Senzorul acesta, instalat deja de Xiaomi pe Mi Mix Alpha, are o dimensiune de 1/1,33 inci. E imens pentru un telefon (ex.: telefoanele Samsung de acum folosesc senzori de 1/2,55 inci). E denumit ISOCELL Bright HMX și e capabil să capteze mai multă lumină. Totodată, ar putea filma 6K la 30 de cadre pe secundă. Și poate beneficia de smart ISO, adică un control mai mare asupra expunerii și luminozității unui cadru anume.

Sursa: DPReview