Bolt primește avizul tehnic de la Guvern și intră în legalitate în România

Bolt primește avizul tehnic de la Guvern și intră în legalitate în România

Bolt, Uber, Yang și alte servicii de ridesharing din România au nevoie de un aviz tehnic pentru a putea funcționa, conform noilor legi.

Ca urmare a introducerii noii legislații, care intră în vigoare de la 1 noiembrie 2019, toate companiile de ridesharing trebuie să obțină un aviz tehnic pentru a putea continua să-și desfășoare activitatea pe teritoriul României. Bolt anunță joi, 17 octombrie, că a obținut această aprobare din partea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Deși Guvernul României a lăsat la finalul listei de priorități reglementarea serviciilor de ridesharing, a reușit până la urmă să definitiveze o lege în 2019. Noua legislație intră în vigoare de la 1 noiembrie și vine cu o serie de modificări pentru platformele de ridesharing.

Bolt obține aviz tehnic de la Guvernul României

Odată cu noua lege, companiile care oferă astfel de servicii, precum Bolt sau Uber, au nevoie de câteva documente, pentru a putea funcționa în legalitate. Toate companiile vor avea nevoie să obțină un aviz tehnic.

Având în vedere condițiile specifice de funcționare ale companiilor de ride-hailing, mai multe țări au introdus o legislație specială sau proceduri de licențiere pentru a reglementa atât activitatea platformelor online, cât și pe cea șoferilor care le folosesc.

„Ne bucurăm să vedem că eforturile noastre de a respecta noul cadru legislativ din România au dat roade și acum am primit avizul tehnic din partea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”, spune Mădălin Bețivoiu, Public Policy Manager Bolt România.

„Acest lucru ne permite să ne concentrăm acum pe sprijinirea partenerilor noștri de afaceri (flote și companii individuale), care, la rândul lor, trebuie să treacă printr-un proces de licențiere și autorizare pentru a-și putea continua activitatea după 1 noiembrie”, adaugă aceasta.

Toți șoferii care au îndeplinite condițiile de funcționare legală conform noului cadru legislativ care intră în vigoare de la 1 noiembrie pot intra în rețeaua de parteneri Bolt în maximum 24 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: