De ce nimic nu reușește să ne strice încrederea în serviciile de ridesharing

De ce nimic nu reușește să ne strice încrederea în serviciile de ridesharing

Folosim atât de des Uber și Bolt încât nici nu ne mai gândim că nu e tocmai normal să ne urcăm pur și simplu în mașina unui străin.

Un studiu Pew Research Center pe populația Statelor Unite a arătat că 36% dintre adulți folosesc o aplicație de ridesharing. În 2015, doar 15% făceau acest lucru.

Serviciile sunt foarte populare și în România. De exemplu, în 2018, Uber a depășit pragul de un milion de utilizatori în țara noastră.

Dar ceea ce e cu adevărat ciudată este încrederea pe care oamenii o au în aceste servicii de transport. Mai ales în ciuda incidentelor în care au fost implicați șoferi violenți.

Totuși, cercetările sugerează că publicitatea negativă și conștientizarea posibilelor probleme de securitate nu îi fac pe cei care folosesc serviciile companiilor de ridesharing să le utilizeze mai puțin.

De ce continuăm să folosim servicii de ridesharing

Companiile de genul Uber și Bolt fac parte din acea categorie de startup-uri convenabile care ne ajută să primim mâncare sau haine direct acasă.

Aparent, companiile de ridesharing au început să se remarce într-o perioadă pe care experții o văd drept una fără precedent în ceea ce privește transportul.

Cea mai mare rată de adopție se înregistrează în cazul celor din generația Millennials. Cei mai mulți utilizatori sunt tineri cu studii superioare, spune același studiu din 2018.

Printre principalele motive pentru care americanii folosesc Uber sau Lyft (serviciu de ridesharing foarte popular în State) se numără sentimentul de reducere de stres și timp. La asta se adaugă și faptul că serviciile sunt mai ieftine decât cele oferite de companiile de taxi, dar și faptul că sunt mai de nădejde.

În București și alte orașe aglomerate s-ar putea adăuga și eliminarea problemei cu locurile de parcare. Sau chiar câștigarea timpului pe care l-ai fi pierdut altfel în spatele volanului. Totuși, oamenii aleg să ignore eventualele probleme de securitate pe care aceste servicii le-ar putea avea.

Pe scurt, beneficiile serviciilor de ridesharing cântăresc pentru aceștia mai mult decât preocupările legate de siguranță.

Citește și:
Sursa: CNN