Bicicleta electrică rapidă care poate concura cu mașina

Bicicleta electrică rapidă care poate concura cu mașina

Bond Mobility este un startup destul de nou, dar promite bicicleta electrică foarte rapidă care te va face să uiți de trotinetele electrice.

Ideea ar putea să devină curând realitate, mai ales după ce startup-ul americano-elvețian a primit 20 de milioane de dolari de la DENSO’s New Mobility Group, companie care include Toyota și SoftBank.

Bicicletele vor putea circula cu o viteză de aproape 50 km/h. Este de două ori mai mare decât viteza pe care companiile producătoare de scutere electrice au considerat-o sigură pentru mijloacele lor de transport.

Rămâne la latitudinea celui care folosește bicicleta electrică dacă viteza de 50 km/h este una sigură pentru el.

Bicicleta de la Bond Mobility este promovată de companie drept un înlocuitor al călătoriilor cu mașina, cu mijloacele de transport în comun sau prin serviciile de ridesharing pe o distanță de mai puțin de opt kilometri, potrivit Automotive News.

Bicicletele sunt disponibile momentan doar în două orașe din Elveția, Zurch și Berna. Urmează să

Bicicleta electrică și alte mijloace de transport high-tech

Mijloacele moderne de transport precum trotinetele și scuterele electrice sunt din ce în ce mai populare în orașe. Avantajele sunt incontestabile.

Sunt modalități de transport rapide și ușor de folosit: nu mai trebuie să pierzi timp prețios în trafic și ajungi imediat la destinație.

De asemenea, sunt bune și pentru mediul înconjurător pentru că nu emit dioxid de carbon în atmosferă.

Trotinetele electrice vor ajunge și în România anul acesta. Compania american Lime va introduce în București o flotă de 1000 de trotinete care vor fi amplasate le gurile de metrou, parcări, parcuri sau lângă locațiile cu mulți vizitatori, precum muzee, teatre, biblioteci etc.

Piața mijloacelor de transport electrice va ajunge la peste 100 de miliarde de dolari în Europa până în anul 2030. În Statele Unite va putea ajunge chiar la aproape 300 de miliarde de dolari.

Citește și:
Sursa: TechCrunch