Lime intră în București cu 1000 de trotinete, în parteneriat cu Primăria

Lime intră în București cu 1000 de trotinete, în parteneriat cu Primăria
Sursa foto: Otago Daily Times

Se zvonea că Lime, serviciu de trotinete electrice, ar intra în România în acest an, iar acum lucrurile au devenit clare. Lime aduce în București 1000 de trotinete.

Startup-ul american Lime, ce oferă un serviciu de închiriere de trotinete și biciclete electrice, intră în România, cu o flotă de 1000 de trotinete electrice în București. Acestea ce vor fi amplasate la gurile de metrou, în parcările publice, în parcuri, și lângă majoritatea muzeelor, teatrelor, bibliotecilor și în zonele de promenadă.

Lime a intrat în parteneriat cu Uber anul trecut și serviciul de închiriere este disponibil prin Uber în unele piețe, dar nu așa pare a fi cazul și în România.

Cei de la Lime își caută în acest moment un Operations Manager pentru piața locală. Conform aplicației Lime, prețul pentru București va fi de 3 lei pentru deblocarea trotinetei și 70 de bani pentru fiecare minut petrecut pe ea. Încă nu știm o dată de când vom putea folosi trotinetele Lime.

Bucureștiul și Clujul vor fi împânzite de trotinete electrice

Anul acesta se mai anunță doi jucători care vor să intre pe piață. Este vorba despre Flow, serviciu românesc de trotinete electrice și de Wolf-e, un startup fondat de cinci antreprenori din Europa Centrală și de Est.

Flow va avea 1000 de trotinete în București și Cluj, iar plecatul de pe loc ar costa 2 lei, apoi, pentru fiecare minut parcurs cu trotineta electrică, se vor plăti câte 20 de bani. Mai există și un abonament de 50 de euro pe lună și ai acces nelimitat la toată flota.

Wolf-e va aduce mai puține trotinete, de ordinul sutelor în București, apoi s-ar lansa și la Cluj.

Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt în creștere puternică, în special în SUA. Cei mai importanți jucători sunt startup-urile Lime și Bird, doi unicorni cu una dintre cele mai rapide ascensiuni și evaluați la acest moment la peste 10 miliarde de dolari fiecare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Profit.ro