17 dec. 2018 | 13:30

Metrou plătit cu cardul în București: când o să poți face asta

ACTUALITATE
Metrou plătit cu cardul în București: când o să poți face asta

Metrorex vrea să te ajute să plătești mai ușor și-ți oferă posibilitea de a plăti cu cardul direct la aparatele de taxare. Și-a găsit și-un partener.

Metrorex testează cu Banca Comercială Română (BCR) plata cu cardul bancar direct la aparatele de taxare. Deocamdată este doar un test și plata cu cardul este posibilă doar la stația de metrou Universitate.

Totuși, nu este o premieră, dacă îți aduci aminte plata cu cardul a fost disponibilă și în trecut, însă doar la un singur aparat din cadrul fiecărei stații. Se pare că, acum, transportatorul dorește să introducă plata cu cardul la toate aparatele de taxare din toate stațiile, de data acesta printr-o modalitate tehnică modernă.

Reprezentanții Metrorex au confirmat pentru sursa citată mai sus faptul că lucrează la un astfel de program pilot.

„Metoda de plată a călătoriei cu cardul bancar direct la aparatele de taxare se află în perioada de testare. Astfel, nu vă putem furniza detalii despre funcționalitățile complete ale acestei soluții de plată. În prezent, banca parteneră lucrează la asigurarea securității tranzacțiilor bancare aferente acestor teste și la certificarea echipamentelor și a soluției software conform regulamentelor în vigoare. Referitor la preț, precizăm că Metrorex va încasa același preț pe care îl încasează pentru o cartelă de o călătorie. La finalizarea testelor și punerea în funcțiune a sistemului vom transmite mai multe informații”, a transmis Metrorex.

Așadar, dacă testul este unul de succes ar trebui să te așteptăm ca plata să fie introdusă în 2019, poate în prima jumătate a anului.

Recent, angajații companiei au amenințat cu greva și au reușit să obțină majorări salariale de 20%. Pentru tine nu este bine pentru că acestă majorare a salariilor nu va putea fi suportată de bugetul companiei, astfel că prețul biletelor va crește din 2019.

Nimeni nu a avansat un cost al unui bilet, însă de anul viitor o călătorie ar putea fi 3 lei sau 3,5 lei. Inițial, cei de la Metrorex cereau o majorare salarială de 42%, iar asta înseamna că prețul unei călătorii urma să ajungă de la 2,5 lei la 4 lei.