28 iul. 2019 | 13:45

Bicicleta care spală rufe este soluția perfectă pentru sănătatea ta: cum funcționează

ACTUALITATE
Bicicleta care spală rufe este soluția perfectă pentru sănătatea ta: cum funcționează

Spălatul rufelor este una dintre activitățile de care nu poți să scapi niciodată. Un nou gadget încearcă însă să îți îmbunătățească condiția fizică, în timp ce îți cureți hainele.

La fel ca multe alte electrocasnice de dimensiuni mari din casă, mașina de spălat haine a evoluat destul de mult în ultimul deceniu. Pe de altă parte, forma ei generală și principiul de funcționare nu a suferit transformări majore, până acum. Gadgetul din imaginile alăturate reprezintă lucrarea unor studenți din China. El facilitează efectuarea a două sarcini foarte importante în același timp, este vorba de spălat rufe și făcut efort fizic.

bicicleta rufeAceastă bicicletă este intitulată Bike Washing Machine sau BiWa. La prima vedere, este o bicicletă obișnuită de casă pe care pedalezi pentru a-ți îmbunătăți condiția fizică. Procesul tău de pedalare are însă un efect dublu, pentru că în partea din față a aparatului, de fapt, tu vei spăla rufe.

Dovada clară a faptului că multitaskingul nu se rezumă doar la calculatoare sau telefoane, acest dispozitiv mai face o faptă bună, pe lângă cele enunțate mai sus. Bicicleta te ajută să faci economie de energie electrică, în timp te ajută să slăbești, să arâți mai bine și să fii mai atletic.

Momentan, Bike Washing Machine nu a ajuns pe piață, dar sunt șanse destul de mari ca acest lucru să se întâmple. Creația studenților de la Universitatea Dalian Nationalities din China îți învârte tamburul cu haine, în timp ce tu pedalezi. Același gest de a pedala alimentează cu energie electrică un mic ecran care te ajută să vezi progresul ciclului de spălare.

Dacă nu ai haine de spălat, poți pedala preventiv, deoarece energia este stocată în baterii din bicicletă și poate fi utilizată ulterior.  În final, spălatul rufelor ar trebui să devină un joc și o sursă de ambiție, iar asta e cel mai important.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele