Volta e o bicicletă electrică suprinzător de accesibilă

Volta e o bicicletă electrică suprinzător de accesibilă

Bicicletele electrice nu sunt foarte populare global din cauza prețurilor foarte mari, dar Volta s-ar putea să ajungă pe piață în viitorul apropiat cu un preț atrăgător.

Un nou proiect pentru o bicicletă electrică speră să-și obțină finanțarea pe Kickstarter. Acesta este realizat de Pure Cycles, o companie cu o istorie destul de stufoasă în materie de biciclete tradiționale. Când vine vorba de bicicle electrice, Volta este prima lor tentativă, iar feedback-ul celor de la The Verge pare să fie în mare parte pozitiv.

Creația companiei cu sediul în Burbank, California, Volta se bazează pe un motor aproape ascuns în butucul roții din spate. Conform specificațiilor oficiale, autonomia promisă este de aproximativ 65 de kilometri cu o viteză medie. Procesul de încărcare completă durează aproximativ două ore, iar viteza maximă este de 32 kmph. Un sistem de iluminare inteligent care se autsesizează când apune soarele este de asemenea inclus. Dacă veți petrece foarte mult timp cu Volta în trafic este îmbucurător faptul că are și lumini de frână pentru a sesiza participanții la trafic în momentul în care urmează să faceți manevre bruște.

În mod inevitabil, trebuiau integrate și câteva particularități smart într-un vehicol electric al secolului 21. Prima astfel de particularitate constă într-un display discret aflat pe ghidon care vă afișează viteza și energia electrică rămasă în acumulator. Un modul GPS ascuns undeva în structura bicicletei oferă 24 de ore de urmărire în situația nefericită în care Volta vă este furată. Localizarea se face printr-o aplicație de smartphone. Aceeași aplicație vă informează în privința distanței parcurse și a caloriilor consumate.

În cazul în care vă tentează o astfel de investiție, dar ați amânat-o de ceva timp, Volta costă 1500 de dolari în varianta standard și vă puteți angaja să o cumpărați prin Kickstarter. Variantele mai scumpe includ apărătoare la roți și un coș suplimentar deasupra roții din spate.