Bărbatul care a devenit în secret tatăl a zeci de copii

Bărbatul care a devenit în secret tatăl a zeci de copii

Un doctor danez dintr-o clinică de fertilitate a ajuns să fie tatăl a cel puțin 49 de copii, după ce a inseminat mai multe paciente cu sperma lui.

Doctorul Jan Karbaat a trăit până în 2017, când a murit la vârsta de 89 de ani. S-a dovedit că în timpul carierei sale ar fi inseminat artificial mai multe paciente, cărora le-ar fi spus că sperma provenea de la donatori anonimi.

Testele realizate de un spital din orașul danez Nijmegen au dovedit că cel puțin 49 de copii sunt urmașii direcți ai doctorului răposat, după cum arată organizația Defence for Children. „Rezultatele confirmă suspiciuni serioase că Karbaat și-a folosit propria spermă la clinică”.

Clinica la care lucra doctorul se afla în suburbia Barendrecht din Rotterdam. Aceasta a fost închisă în 2009, în miezul unui scandal de acuzații care spuneau că bărbatul a falsificat date, analize, descrieri ale donatorilor și a depășit numărul permis de șase copii per donator.

Karbaat a spus despre sine că este un pionier în domeniul fertilizării. Mai mult, a recunoscut că și-a folosit propria spermă pentru a fi tatăl a aproximativ 60 de copii. De asemenea, a zis că uneori amesteca propria spermă cu cea a altor donatori. Majoritatea copiilor lui Karbaat s-au născut în anii 1980.

După moartea lui Karbaat, zeci de oameni au spus că bănuiesc că sperma bărbatului a fost folosită pentru a le lăsa pe mamele lor însărcinate. Văduva doctorului nu voia să dezvăluie informațiile despre ADN-ul acestuia însă. Astfel, cazul a ajuns în instanță, iar cei care suspectau că răposatul Karbaat este tatăl lor au primit ce doreau. Astfel, s-a aflat că doctorul a fost tatăl a cel puțin 49 de copii.

Unul din aceștia, Eric Lever, a spus că nu simte furie cu privire la întreaga situație. „Nu am senzația că a înșelat-o pe mama mea”, a recunoscut el. „Ea chiar își dorea un copil și nu putea să aibă unul cu tatăl meu biologic”. Un altul, pe nume Joey, a zis că acum că știe cine este tatăl lui, se simte liniștit cu adevărat. „După o căutare de 11 ani îmi pot continua viața”, a zis Joey.

Citește și:
Etichete: