Dispozitivul care poate revoluționa medicina te scapă de analize scumpe

Dispozitivul care poate revoluționa medicina te scapă de analize scumpe

Cu toții știm că analizele medicale sunt costisitoare și nu ai cum să te testezi pentru toate bolile existente în lumea asta. Un nou dispozitiv face un pas către această idee și poate identifica o varietate de boli.

Dispozitivul portabil se numește enVision și este un adevărat rai al ipohondrilor. Acesta poate să monitorizeze o mulțime de afecțiuni printre care Zika, Ebola, hepatita și malaria. De asemenea, poate identifica diferite tipuri de cancer și boli genetice.

enVision are nevoie de un interval de timp de 30 de minute – o oră pentru a detecta prezența bolilor, ceea ce face testul de două până la patru ori mai rapid decât metodele existente de diagnosticare a infecțiilor. Un alt avantaj al dispozitivului este prețul extrem de accesibil – mai puțin de 75 de dolari, adică de 100 de ori mai puțin decât testele actuale.

„Platforma enVision este extrem de sensibilă, precisă, rapidă și ieftină. Funcționează la temperatura camerei și nu necesită încălzitoare sau pompe speciale, ceea ce o face foarte portabilă”, a declarat Shao Huilin, liderul echipei de cercetare și profesor asistent la Biomedical Institute for Global Health Research and Technology.

Studiul publicat în jurnalul „Nature Communications” precizează că cercetătorii au folosit Papiloma Virus Uman (HPV) pentru a valida performanța dispozitivului. Oamenii de știință au precizat că enVision este capabil să indice subtipurile aceleiași boli, dar și diferențele din acestea.

Rezultatele testului sunt ușor de verificat, deoarece își schimbă culoarea în maro, dacă boala este prezentă. Poate cea mai bună parte a dispozitivului este că practic aduce un laborator pacientului. Este nevoie de o pregătire minimă pentru a administra și interpreta testul, ceea ce îl face mult mai ușor de folosit față de celelalte metode existente.

Fiecare test este realizat într-un cip mic de plastic preîncărcat cu o mașinărie moleculară ADN care este proiectată să recunoască moleculele specifice bolii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurity