Apple v. Google în cel mai important test: ce aplicație Maps să alegi

Apple v. Google în cel mai important test: ce aplicație Maps să alegi

La momentul lansării, Apple Maps a fost o soluție de navigație jalnică, ce incorpora probleme majore de funcționalitate. În 2019 însă, lucrurile s-au schimbat radical. Acum, integrează o alternativă la Google Maps Street View, intitulată Look Around.

Apple Maps este o soluție de navigație prezentă pe orice iPhone sau iPad care a fost lansată de gigantul din Cupertino în 2012. La momentul respectiv, întregul proiect a fost un eșec de proporții astronomice. Mulți l-au văzut ca dovadă de ambiție stupidă din partea companiei conduse de Tim Cook de a înlocui Google Maps pe iDevice-uri, de pe o zi pe alta.

Situația a fost atât de jalnică, încât CEO-ul Apple și-a cerut scuze pentru dezastrul imens și a ajuns să invite utilizatorii să folosească soluții terțe de navigație, precum Google Maps. Tot atunci, managerul de proiect, unul dintre directorii importanți de pe vremea lui Steve Jobs și-a pierdut locul de muncă.

După 7 ani, Apple a ajuns Google și poate a depășit-o

Apple-ios-13-look-around-screen-iphone-xs-06032019

În mod surprinzător pentru toată lumea, o mare parte din prezentarea Apple de la WWDC a gravitat în jurul noutăților legate de Apple Maps. Până acum, softul de navigație a fost actualizat constant, dar acele noutăți nu au fost niciodată subiect de știri. În schimb, în aceeași conferință în care au fost anunțate iOS 13 și macOS Catalina, Apple a dezvăluit Look Around, o alternativă la Google Street View din partea gigantului din Cupertino.

Noua funcție din Apple Maps va fi disponibilă pe toate terminalele care vor rula iOS 13 în toamnă, dar poate fi deja experimentată de către cei care și-au instalat versiunea beta a sistemului de operare. În mod previzibil, zonele imortalizate în format de 360 de grade nu vor fi la fel de multe ca în cazul celor pe care le poți explora pe Google Maps, dar acest detaliu se va remedia în anii care rumează.

Apple Maps Look Around versus Google Maps Street View

 

Un dezvoltator cu numele Reüel van der Steege a creat o comparație între cele două experiențe virtuale de deplasare, în format video. Prima este creată de Apple și poartă numele Look Around, în timp ce a doua este clasica Street View de la Google.

Pentru a-și realiza produsul, Apple a folosit imagini colectate cu mașinile sale proprii în ultimii ani. Rezultatul este net superior față de ceea ce vezi de la Google. Tehnologia folosită pare mult mai actuală comparativ cu creația gigantului din Mountain View, iar asta se vede în mecanismul de tranziție dintr-un punct în altul.

În Look Around, pare că te deplasezi lin cu mașina pe o stradă și te poți uita în toate direcțiile. Street View pare să te arunce dintr-un punct în altul. Acesta nu reprezintă singurul motiv pentru care merită să treci la iOS 13, dar este evident că Apple a investit mulți bani și ore de muncă într-o funcție care s-ar putea să-i facă invidioși pe utilizatorii de Android. Nu de alta, dar nu poate fi experimentată decât pe echipamente Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: