Apple vrea să creeze rivalul perfect pentru Google Maps

Apple vrea să creeze rivalul perfect pentru Google Maps

Apple îmbunătățește Maps și vrea să bată Google și Waze. Pentru asta trebuie să colecteze date personale din iPhone-ul tău.

Apple Maps există de șase ani, dar fără performanțe notabile în fața Google Maps și Waze. Totuși, compania vrea s-o facă mai bună și chiar să fie folosită. Deocamdată, Apple Maps nu se descurcă prea bine prin sistemele complexe de străzi și lipsesc drumuri noi.

Pentru o aplicație mai bună, Apple va trebui să colecteze date personale de la tine și alți utilizatori de iPhone, dar și de la mașinile dotate cu senzori și cameră video. E greu să trimită acum mașinuțele Apple de cartografiere și să scaneze regiuni atât de vaste. Mai bine se folosește de clienții săi, care deja au umblat pe drumurile care pentru Apple Maps sunt încă necunoscute.

Din păcate, procesul de îmbunătățire a aplicației este unul de durată.

Vicepreședintele departamentului de software al Apple se laudă că se fac eforturi și investiții masive de înnoire a hărților online și vor să adauge milioane de locații pentru clienții lor. Și, desigur, spune că Apple încearcă asta de vreo șase ani, dar mai are mult de lucru.

Ca utilizator de iPhone din România, ar fi bine să nu-ți faci prea multe speranțe încă. Apple se va concentra pe Statele Unite ale Americii și alte țări mai importante.

Dacă îți faci însă griji cu privire la datele tale, Apple promite că procesul de colectare a datelor personale este cât se poate de legal și în limite acceptate. Datele vor fi anonime, adică necorelate cu profilul tău. Dincolo de asta, Google tocmai a introdus în Maps opțiuni similare Waze.

Citește și: