08 dec. 2015 | 11:48

Apple Maps, de trei ori mai folosită decât Google Maps pe iOS

ACTUALITATE
Apple Maps, de trei ori mai folosită decât Google Maps pe iOS

Aplicația pentru hărți a celor de la Apple este mult mai populară decât Google Maps pe iOS.

Atunci când a fost lansată, Apple Maps a avut parte de probleme uriașe, care i-au convins pe mulți utilizatori să utilizeze în continuare soluția oferită de Google. Însă după o perioadă îndelungată, în care a încercat să-și îmbunătățească serviciul continuu (dar și să le facă viața mai grea rivalilor din Mountain View), Apple se pare că deține, în sfârșit, o aplicație de hărți cu adevărat populară în rândul utilizatorilor de iOS.

Astfel, după cum scrie site-ul VentureBeat, Apple Maps ar fi în prezsent de trei ori mai utilizată decât Google Maps pe iPhone și iPad. Mai exact, în fiecare săptămână sunt efectuate peste 5 miliarde de căutări legate de trasee sau diverse locații. Acesta este un pas uriaș înainte, având în vedere că, după lansarea din 2012, Scott Forstall, unul dintre oficialii Apple, a fost îndemnat să-și ceară scuze în mod public. Forstall a refuzat și a demisionat din cadrul companiei, iar Tim Cook a fost cel care a furnizat declarația.

În prezent, Apple primește informații de la 3.000 de surse diferite, iar gigantul din Cupertino se pare că trimite vehicule pentru a include diverse rute în aplicația sa. Pentru moment, Apple Maps nu este disponibilă decât pe iOS și, în ciuda succesului remarcabil din ultimul timp, sunt șanse mici să o vedem vreodată pe Play Store.