Qualcomm vrea să scoată de pe piață iPhone XS și XR

Qualcomm vrea să scoată de pe piață iPhone XS și XR

iPhone XS și iPhone XR sunt în pericol de a fi retrase de la comercializare, în urma unor acțiuni legale intentate de cei de la Qualcomm.

Situația iPhone-urilor în China ar putea să nu fie cea mai bună în viitor. La începutul săptămânii, un tribunal din Fuzhou a interzis importul și vânzarea în țară a mai multor modele de iPhone, pe fondul unei dispute legale între Apple și Qualcomm.

Gigantul din Cupertino s-a văzut nevoit să retragă de la vânzare toate modelele de iPhone începând cu 6s și până la X inclusiv. Apple susține că dispozitivele de anul acesta, XS, XS Max și XR, nu sunt afectate de decizia tribunalului. Qualcomm are altă părere, însă. Tocmai de asta, a făcut o plângere prin care cere ca și modelele de telefoane lansate recent să fie interzise la vânzare.

Acțiunea de acum este doar un nou pas în bătăliile legale pe care le poartă giganții din acest domeniu. Războaiele se poartă din cauza licențierilor și brevetelor pe care fiecare dintre companii le are. Ce e curios de data asta este că avem de-a face cu o acțiune legală a unei companii americane, orientată împotriva unei alte companii din SUA.

Avem de-a face cu o situație în care ”când doi se ceartă, al treilea câștigă”. Asta deoarece o companie americană care interzice vânzarea unor produse americane într-o țară străină, mai exact China, nu face decât să întărească și mai mult poziția brandurilor locale.

Apple a avertizat că această interdicție va afecta producătorii locali, cum ar fi Foxconn. A și subliniat că a creat cinci milioane de locuri de muncă în întreg lanțul de furnizare a componentelor.

Citește și:
Sursa: gsmarena.com