Apple își vrea laptopurile înapoi, din cauza bateriilor defecte: care sunt modelele afectate

Apple își vrea laptopurile înapoi, din cauza bateriilor defecte: care sunt modelele afectate

Scandalurile din ultimii ani au atestat faptul că sistemele Apple sunt departe de a fi perfecte. Din acest motiv, nu e o surpriză faptul că o serie de portabile MacBook Pro trebuie să revină în service.

Laptopurile MacBook Pro de la Apple sunt printre cele mai scumpe de pe mapamond. În momentul în care faci o investiție apropiată de 10.000 lei într-un notebook, te aștepți să nu ai niciodată probleme cu el. Din păcate, în cazul unei generații de sisteme Pro de 15 inci, lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Oficialii gigantului din Cupertino au emis un comunicat de presă prin care cheamă în service toate MacBook Pro-urile cu diagonala de 15 inci care au fost produse între septembrie 2015 și februarie 2017. În cazul în care ai un laptop din acea perioadă, s-ar putea să fie eligibil ca bateria de la el să fie înlocuită gratuit.

Ca să afli dacă notebook-ul din dotare este vizat de această chemare în service, este suficient să intri pe site-ul companiei americane și să-ți introduci numărul serial al sistemului. Pe acela îl vei afla dacă faci un click pe mărul din stânga sus de pe desktop și optezi pentru About this Mac.

Una peste alta, situația pare una destul de gravă. Bateriile din acele Mac-uri sunt periculoase, iar Apple recomandă să nu-ți mai folosești sistemul dacă se încadrează în programul de înlocuire. Pasul următor este să contactezi un service autorizat sau să-l duci direct la un Apple Store. Acest program nu extinde garanția laptopului tău, dar se aplică și în cazul portabilelor care sunt afara garanției.

„Apple a stabilit că, într-un număr limitat de unități MacBook Pro de 15 inchi, de generație mai veche, bateria se poate încinge și poate prezenta un risc de incendiu. Unitățile afectate au fost vândute în primul rând între septembrie 2015 și februarie 2017, iar eligibilitatea produselor este determinată de seria produsului. Siguranța clienților este întotdeauna prioritatea principală a Apple și am decis voluntar să înlocuim gratuit bateriile afectate”, a anunțat producătorul american.

 

Citește și: