22 mai 2019 | 09:04

Apple promite că a reparat tastatura la MacBook Pro, din nou

ACTUALITATE
Apple promite că a reparat tastatura la MacBook Pro, din nou

În cazul în care ai făcut o investiție fabuloasă într-un nou MacBook sau MacBook Pro, sunt șanse semnificative să ți se strice tastatura, dar Apple ți-o va repara gratuit.

Deja în câteva rânduri diferite, cei de la Apple au recunoscut că au dat-o de gard, când vine vorba de tastatura cu mecanism fluture integrată în laptopurile companiei din ultimii 3-4 ani. Din acest motiv, a extins garanație până la patru ani pentru problemele legate de tastatură și, cel puțin în Statele Unite ale Americii, s-a angajat să rezolve defectele de tastatură în doar 24 de ore.

Cu toate acestea, odată cu cel mai nou upgrade de configurație la MacBook Pro, producătorul promite că tastatura ar trebui să fie acum perfectă și foarte departe de a fi predispusă la probleme. Este puțin probabil ca gestul să calmeze valul de critici și procesele pe marginea tastaturii cu mecanism fluture, dar întregul efort este de apreciat.

Apple promite că folosește alte materiale în mecanismul tastaturii care ar trebui să prevină problemele sesizate anterior. În plus, extinde garanția pe termen nelimitat la probleme care țin de tastatură pentru sistemele mai vechi.

Pe lângă schimbările legate de tastatură, Apple a actualizat configurațiile hardware ale sistemelor portabile de top din portofoliu. Asta înseamnă că, pentru prima oară, vei putea să-ți cumperi un MacBook Pro de 15 inci cu un procesor Intel cu opt nuclee individuale. Prețul de achiziție este de 2799 de dolari pentru configurația de 15 inci cu un Intel Core i9 octa-core tactat la 2,3 GHz, cu o frecvență de 4,8GHz în Turbo Boost.

Un pic mai ieftin, la ”doar” 2399 de dolari va fi un MacBook Pro cu un Intel Core i7 de generația a noua tactat la 2,6GHz cu 4,5GHz frecvență de Turbo Boost. Dacă banii nu sunt o problemă, poți opta pentru apogeul performanței de la Apple și să-ți iei un MacBook Pro de 15 inci cu un Core i9 tactat la 2,4GHz cu o frecvență de Turbo Boost de 5GHz.

Cei care se află în căutare unei soluții computaționale mai portabile din portofoliul Apple, pot opta pentru noile MacBook Pro de 13 inci cu TouchBar, care vin dotate cu cele mai noi procesoare Intel Core i5 și Core i7 quad-core. Frecvența de lucru standard este de 2,4Ghz cu o frecvență de Turbo Boost de 4,1GHz. Opțional, poți să sari până la un Intel Core i7 tactat la 2,8GHz cu 4,7GHz frecvență de Turbo Boost. Prețul de pornire este de 1800 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele