Apple se va folosi de sateliți ca să nu mai depinzi de furnizori de internet pe iPhone

Apple se va folosi de sateliți ca să nu mai depinzi de furnizori de internet pe iPhone

Apple lucrează mereu la noi modalități prin care să folosești mai eficient dispozitivele sale, iar acum are un plan pentru iPhone care implică sateliți.

Compania lucrează la un proiect prin care urmărește să le facă viața mai ușoară utilizatorilor dispozitivelor sale. Pentru asta a alcătuit o echipă de cercetare al cărei scop este căutarea de noi modalități prin care să transfere date către iPhone-uri, asemenea modului în care funcționează o conexiune la internet. Planul este următorul: folosirea sateliților pentru a transfera date pe iPhone-uri.

La prima vedere, ideea nu pare una extrem de revoluționară. Totuși, dacă planurile companiei vor deveni realitate, utilizatorii de iPhone-uri nu vor mai avea nevoie de rețelele de date de la operatori de telefonie mobilă pentru a comunica.

Apple vrea să le ofere opțiuni utilizatorilor de iPhone

În primul rând, compania urmărește să reducă dependența utilizatorilor de rețelele de date mobile de operatori. Astfel, le-ar putea primi pe acestea direct prin intermediul sateliților.

Dacă va putea duce acest lucru la bun sfârșit, va fi extrem de util pentru conectarea dispozitivelor între ele, fără să fie nevoite să se bazeze pe lucruri precum acoperirea, de exemplu.

De asemenea, Apple ar urma să exploreze tehnologia sateliților pentru rezultate mai bune și mai precise de urmărire a locației pentru dispozitivele sale, iar utilizatorii de iPhone vor avea și hărți mai îmbunătățite, dar și funcții mai avansate.

Planul Apple prin care cominicarea fără necesitaea unei rețele mobile e destul de realizabil și ar putea deveni realitate în câțiva ani. Potrivit rapoartelor, acest lucru este o prioritate pentru companie. Echipa de cercetători din cadrul Apple este alcătuită din ingineri din domeniul aerospațial, al sateliților, dar și din cel al industriei design-ului de antene. Cu o astfel de echipă de experți, Apple crede că va reuși să găsească o modalitate eficientă în următorii cinci ani.