06 iun. 2019 | 14:13

Apple a prezis viitorul excelent în acest clip din urmă cu 30 de ani

VIDEO ACTUALITATE

Încă de acum 30 de ani, Apple era o companie cu planuri mărețe, chiar dacă multe dintre acestea nu au ajuns să se materializeze neapărat.

În 1987, Apple a scos un videoclip în care își imagina cum lumea, 10 ani mai târziu, urma să fie dominată de tehnologia sa. Nu era unul neapărat serios, ci mai mult unul amuzant, menit să ofere o imagine a companiei din perspectiva anului 1997.

În filmuleț, Apple introduce câteva dispozitive revoluționare la vremea respectivă și probabil nici nu-și imagina că acestea ar putea deveni realitate. Un exemplu ar fi asistentul personal pe care Apple îl propune în videoclip. Acesta funcționează ca o variantă primitivă a lui Siri, care oferă utilizatorului, printre altele, știrile care ar putea să-l intereseze.

Filmulețul Apple propune și idei legate de holograme sau rețea, care acum sunt atât de comune încât nu ți se mai par neapărat impresionante. Pe atunci însă, erau concepte revoluționare.

Videoclipul e plin de glume și ironii. E amuzant și faptul că Apple a avut parte de cele mai dificile momente chiar în anii ‘90, chiar perioada în care acțiunea din acest videoclip ar fi avut loc.

Unele idei Apple nu au devenit realitate

De asemenea, compania abordează și ideea unui computer Apple pe post de terapeut. „Un computer care vorbește nu e mare chestie. Un computer care chiar ascultă, asta chiar e o inovație”, spune Steve Wozniak, co-fondator Apple, în videoclip. Asta face parte din acele idei care nu au ajuns prea departe. Oricâte glume amuzante ți-ar oferi Siri, inteligența artificială pe care o folosește nu este suficient de dezvoltată pentru a putea purta o conversație cu adevărat semnificativă. Cu atât mai puțin poate să-ți fie terapeut.

În plus, nici ideea măreață a unor ochelari folosiți pe post de computer nu s-a transformat în ceva concret, deși mulți încă speră la asta. Dar niciodată nu e prea târziu.