29 mai 2019 | 12:53

Laptopul care îți arată cât de portabil poate fi un computer extrem de bun

ACTUALITATE
Laptopul care îți arată cât de portabil poate fi un computer extrem de bun

Laptopurile pot fi performante, însă atunci când ai o treabă serioasă de făcut treci la desktop. Nu pare a fi cazul și acestui laptop.

Acer prezintă ConceptD 7, un computer destinat designerilor grafici, inginerilor, arhitecților și oamenilor care au nevoie de o mașinărie performantă, dar într-o carcasă mică.

ConceptD 7 există deja pe piață, dar Acer a prezentat o nouă variantă la Computex, una care include cele mai noi plăci Nvidia Quadro RTX. ConceptD 7 este dotat cu un procesor Intel Core i7, a 9-a generație, o placă video Nvidia Quadro RTX 5000 cu 16 GB memorie virtuală, 32 GB memorie RAM și 1 TB spațiu e stocare.

Totuși, poate cea mai interesantă caracteristică a lui ConceptD 7 este ecranul de 15,6 inci IPS ce are o rezoluție 4K și este validat de Pantone, iar asta înseamnă că asigura 100% din gamutul de culoare Adobe RGB. Asta este o veste bună pentru editori și creatorii de conținut deoarece nu vor mai fi nevoiți să apeleze la un monitor high-end pentru proiectele lor.

Laptopul ConceptD 7 este dedicat creatorilor de conținut

Acest laptop vine și cu noua platformă Nvidia Studio, ce ar trebui să ajute creatorii de conținut. NVIDIA Studio combină plăci grafice RTX, NVIDIA Studio Stack cu SDK-uri specializate și driverele de studio dedicate. GPU-urile RTX accelerează crearea de conținut de la editare video la randare 3D, cu performanțe de până la șapte ori mai bune decât un MacBook Pro, potrivit testelor Nvidia.

Laptopurile care se bazează pe grafică RTX 5000 dispun de 16GB de memorie grafică, ceea ce reprezintă un record pentru laptopuri, ceea ce permite un flux de lucru avansat cu mai multe aplicații în paralel și utilizarea unor modele 3D de mari dimensiuni care până acum nu puteau fi realizate pe laptopuri.

Așadar, un astfel de laptop ar trebui să ducă cu succes sarcini dificile și metode de lucru avansate în programele Adobe, Autodesk și așa mai departe. ConceptD 7, cu plăci video RTX, se vinde deja în SUA, dar prețul pentru varianta cu Quadro RTX nu a fost anunțat și nici o dată de lansare concretă.