Amazon Music HD, alternativa la Spotify și Apple Music pentru audiofilii pretențioși

Amazon Music HD, alternativa la Spotify și Apple Music pentru audiofilii pretențioși

Dacă ai o pereche de căști de foarte bună calitate sau îți asculți muzica la un sistem audio de top, Amazon Music HD este serviciul de streaming pentru tine.

Există foarte multă competiție în domeniul serviciilor de streaming, iar cele mai populare platforme au deja zeci de milioane de abonați. La nivel global, Spotify și Apple Music sunt liderii, dar nu trebuie neglijate nici Google Music, Deezer, Amazon Music și altele. Pe zona conținutului audio pentru audiofili, concurența este însă mult mai mică, Tidal fiind singurul serviciu care și-a construit toate eforturile de marketing în jurul calității audio.

Alternativa la Tidal vine acum sub forma unui serviciu de sine stătător intitulat Amazon Music HD. Acesta este diferit de tot ce are Amazon în portofoliu până în prezent, iar calitatea audio sporită se reflectă într-un preț un pic mai mare. Dacă experiența audio este foarte importantă pentru tine, te costă 15 dolari pe lună abonamentul la Amazon Music HD. Dacă ești abonat deja la Amazon Prime, prețul scade la 13 dolari, dar tot vorbim de un abonament separat.

În ceea ce privește calitatea efectivă a conținutului, platforma oferă milioane de piese la calitatea ”Ultra HD”. Aceasta se traduce prin 24 de biți și 192KHz. La acelea se adaugă 50 de milioane de piese la calitate HD, 16 biți și 44,1 KHz. Deși vei avea opțiunea de download a pieselor, pentru a le asculta în format streaming, cum au fost menite, îți trebuie o conexiune constantă între 5 și 10Mbps pentru Ultra HD. Dacă ai probleme cu traficul de date pe mobil, nu uita că o piese de 3 minute și jumătate ”te costă” 51MB de trafic la calitate HD și 153MB la calitate Ultra HD.

În privința echipamentelor pe care poți asculta acele piese, aplicația Amazon de iOS suportă ieșire pe DAC (digital-to-analog converter) extern. Aplicația de Android nu are același beneficiu. În plus, Apple AirPlay suport o experiență audio HD. Pe partea de wireless, dacă vrei să simți  îmbunătățire, îți trebuie căști cu aptX/aptX HD sau Sony LDAC. Aceste standarde sunt compatibilie cu conținut audio pe 24 de biți și 48KHz.

Citește și: