18 mart. 2018 | 21:40

YouTube Kids îți învață copiii să creadă în conspirații idioate

ACTUALITATE
YouTube Kids îți învață copiii să creadă în conspirații idioate

YouTube Kids se vrea a fi o aplicație de încredere care să-i ofere conținut de calitate copilului tău, dar e departe de a fi așa ceva.

YouTube Kids e o aplicație care ar trebui să-ți facă viața mai ușoară, dacă ești părinte, dar dacă ai de gând să-ți lași copilul în preajma acesteia, s-ar putea să nu-ți convină ce află acesta.

Aplicația ar trebui să filtreze conținutul nepotrivit, dar cei de la Business Insider au descoperit că pe platformă au ajuns o mulțime de videoclipuri cu conspirații. Astfel, copiii tăi pot să învețe că Pământul e plat, că aselenizarea a fost trucată sau că planeta este condusă de oameni-reptil. Adică ce are mai urât internetul de oferit.

Dacă te apuci să cauți OZN-uri în aplicație, vei descoperi videoclipuri pentru copii, dar și câteva clipuri de la David Icke, un cunoscut conspiraționist, care vorbește despre cum extratereștrii au construit piramidele sau despre cum masonii fac sacrificii umane. Tot de la el, copiii pot să afle că asasinarea lui Kennedy a fost un plan al guvernului SUA, sau că oamenii vor evolua în 2012.

Cei de la YouTube au declarat, într-un comunicat, că ”uneori ne scapă anumite lucruri”, în legătură cu anumite clipuri care apar pe platforma pentru copii. Aceștia mai anunță că ”vom continua să îmbunătățim experiența de utilizare a aplicației”.

Scopul aplicației YouTube Kids este să blocheze căutări și conținut care ar putea fi nepotrivit pentru copii. Dacă vrei să cauți cuvinte ca ”porn” sau ”9/11” nu vei primi niciun rezultat. Cu toate acestea, ești întotdeauna la doar câteva click-uri distanță de videoclipuri cu conspirații care mai de care mai idioate, la care pot ajunge și copiii.

În plus, după ce te uiți la asemenea clipuri, ajungi ca pe home page să primești între primele recomandări mai multe videoclipuri conspiraționiste, cum ar fi cele despre existența extratereștrilor pe Lună.