Xbox One vs PlayStation 4: de ce consola Microsoft va avea întotdeauna un handicap

Xbox One vs PlayStation 4: de ce consola Microsoft va avea întotdeauna un handicap

Cei care au sperat că vor avea parte de experiențe cu realitate virtuală pe Xbox, vor fi dezamăgiți să afle că Microsoft nu crede suficient de mult în beneficiile respectivei tehnologii.

Competiția în domeniul consolelor de top s-a dat dintotdeauna între Microsoft și Sony. Cei doi giganți din tech au încercat să iasă în permanență în avantaj, fie printr-un gadget adițional, fie printr-un serviciu online mai bun sau jocuri exclusive mai spectaculoase. Din păcate, nu toate particularitățile cu pricina au fost un succes de masă.

Când Microsoft a lansat Xbox One, s-a decis să-l comercializeze doar cu un senzor Kinect și să taxeze 100 de dolari în plus pentru acest beneficiu. A trecut mult timp până când gigantul din Cupertino și-a dat seama că afinitatea pentru efort fizic în fața consolei a murit odată cu Xbox 360 și Nintendo Wii.

Pe de altă parte, Sony a fost înaintea trendului în momentului în care a oferit un kit de realitate virtuală compatibilă cu PS4. Headsetul cu pricina costa mai mult decât consola efectivă, dar datorită unor jocuri foarte reușite și a faptului că experiența VR oferită era una peste medie, PlayStation VR continuă să fie un succes.

Fanii Microsoft care sperau să aibă parte de momente în realitate virtuală alături de un Xbox One, vor fi dezamăgiți să afle că asta nu se va întâmpla niciodată. ”Nu avem nici un plan specific Xbox în realitate virtuală sau realitate mixtă.

Perspectiva noastră a fost și continuă să rămână că PC-ul este probabil cea mai bună platformă pentru o experiență imersivă VR și MX.” Aceste afirmații au fost făcute într-un interviu recent de Mike Nichols, chief marketing officer la Microsoft.

Citește și: