31 mai 2018 | 09:43

Schimbarea WhatsApp care te ajută să trimiți bani prietenilor

ACTUALITATE
Schimbarea WhatsApp care te ajută să trimiți bani prietenilor

Un număr din ce în ce mai mare de aplicații mobile facilitează expedierea de bani prietenilor, iar WhatsApp lucrează de ceva timp la o funcție similară.

Majoritatea aplicațiilor de e-banking te ajută să trimiți bani unei persoane din anturaj în doar câteva momente. În câteva teritorii de pe mapamond, poți face același gest prin Facebook Messenger sau Gmail. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că WhatsApp lucrează de mult timp la o funcție similară.

Conform zvonurilor publicate de TechRadar, ar trebui să nu mai așteptăm mai mult de o săptămână până când WhatsApp îți va permite să ajuți un prieten cu bani. În același timp, va facilita returnarea unei datorii pe care ai amânat-o de mult timp.

Acest tip de plăți online poartă numele de Peer-to-Peer sau P2P și utilizează un mecanism similar în spate. Din păcate, în cazul WhatsApp, procesul de propagare al noii funcții va începe din India și s-ar putea să dureze destul de mult până va ajunge în România sau în alte țări din lume.

Pentru implementarea în India, oficialii WhatsApp au folosit un serviciu bazat pe standardul UPI, în colaborare cu câteva bănci importante din teritoriu. HDFC Bank, ICICI Bank și Axis Bank sunt doar câteva exemple de instituții financiare care vor procesa plățile inițiate de WhatsApp.

[readmore]

După cum am văzut și la Google Pay sau Apple Pay dificultățile implementării unui sistem electronic de plăți la scară largă, creatorii WhatsApp nu au cum să fie mai eficienți. Cel mai probabil, vor fi necesare numeroase tratative cu bănci de la noi pentru ca plățile prin servicii de chat ca Facebook Messenger sau WhatsApp să devină o variantă fezabilă în România. Ca situația să fie și mai restrictivă, funcția detaliată în capturile de ecran de mai jos este momentan disponibilă doar pe Android, nu și pe iPhone.

whatsapp-payments

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele