Cum dezactivezi descărcarea automată pe WhatsApp

Pentru situația în care cineva te agresează cu o serie stufoasă de fotografii și clipuri care îți ajung automat în galerie, ar fi bine să știi cum dezactivezi descărcarea automată pe WhatsApp a conținutului media.

Numărul utilizatorilor de WhatsApp a depășit de mult timp 1,2 miliarde de persoane. Popularitatea programului se datorează atât calității serviciului de chat, cât și a aplicației foarte bine gândite. Acesta detaliu se reflectă într-o serie de setări implicite care, din momentul în care îți instalezi aplicația, funcționează perfect, fără să modifici nimic.

Chiar și în acest condiții, există un detaliu care s-ar putea să te supere și pe care merită să-l modifici diferențiat, pentru fiecare conversație sau grup de chat în parte. Când îți instalezi WhatsApp, în mod implicit, fiecare poză sau clip video pe care îl primești îți ajunge automat în galerie.

Acest mecanism este ideal pentru situația în care nu primești 20 – 30 de fotografii în fiecare zi pe un grup din care faci parte. Atunci, ar fi bine să înveți cum dezactivezi descărcarea automată pe WhatsApp per discuție sau grup.

Dacă vrei să nu se mai descarce nici un fișier primit pe WhatsApp fără acordul tău, intră la Setări sau Settings în dreapta jos, la secțiunea Conversații. Debifează Salvare în Rolă Film. Din acel moment, pentru a salva o poză sau un clip video dintr-o conversație, trebuie să ții degetul câteva minute apăsat pe ecran și să optezi pentru Salvați.

În cel de-al doilea scenariu, dacă vrei să dezactivezi doar salvarea de imagini și alte forme de conținut media de pe o singură conversație, fă un tap pentru a deschide fereastra respectivă de dialog. Atinge numele grupului din partea de sus a ecranului sau numele persoanei cu care interacționezi. La secțiunea ”Salvare media în rolă film” sau Save Media to Camera Roll, optează pentru Niciodată.

Alexandru Puiu
18:20 26.05.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video