WhatsApp devine un fel de Messenger și Instagram cu noi actualizări

WhatsApp devine un fel de Messenger și Instagram cu noi actualizări

WhatsApp este una dintre cele mai populare platforme de chat de pe întregul mapamond, iar noile actualizări îi vor spori și mai mult publicul.

Trecând peste actualizările din ultimii ani, WhatsApp a continuat să fie o aplicație destul de prietenoasă, cu funcții clare și butoane a căror funcționalitate este evidentă. În viitorul apropiat, va integra o serie de noutăți care s-ar putea să nu fie neapărat pe lista de priorități.

În altă ordine de idei însă, se apropie mai mult de Messenger și Instagram, iar unii utilizatori s-ar putea să se bucure la aflarea acestei vești.

Se fac deja câțiva ani de când ai putut iniția apeluri audio și video cu prietenii de pe WhatsApp. În același timp, ai de mult timp posibilitatea să interacționezi simultan cu mai multe persoane în format text prin intermediul grupurilor. O nouă actualizare combină aceste particularități prin introducerea apelurilor video în grup.

Printr-un buton nou integrat în fereastra de dialog a unui grup, vei putea începe o video conferință cu toți membrii grupului. Nu este foarte clară limita numărului de persoane participante, dar până la patru indivizi nu ar trebui să întâmpini vreo problemă.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut în cadrul conferinței F8 desfășurată de curând în San Francisco. „Apelurile audio și video sunt foarte populare pe WhatsApp și suntem foarte bucuroși să anunțărm că apelurile video în grup vor fi integrate în lunile următoare. Stickerele vor sosi de asemenea pe WhatsApp.”

Ideea de stickere sau emoticoane animate și supradimensionate s-a mai vehiculat în trecut pentru WhatsApp, dar este prima oară când aflăm detalii clare despre momentul efectiv al integrării.

Într-o versiune beta de WhatsApp, au fost deja prezente stickerele, dar nu se știa la momentul respectiv dacă este vorba de un experiment restrâns sau vor ajunge în curând la toți utilizatorii. În contextul în care stickerele sunt prezente de mult timp în Messenger, nu ar trebui să vină ca o surpriză că vor ajunge în următoarele săptămâni pe WhatsApp.

Citește și: