Interzis la WhatsApp: cine nu mai are voie să folosească aplicația

Interzis la WhatsApp: cine nu mai are voie să folosească aplicația

La fel ca orice altă rețea socială care activează în Europa, WhatsApp trebuie să implementeze câteva schimbări importante de funcționalitate în următoarea perioadă.

Pe lângă o actualizare a termenilor și condițiilor pentru a se conforma cu GDPR (General Data Protection Regulation), WhatsApp va implementa alte câteva schimbări de fond în aplicația folosită de peste 1,2 miliarde de utilizatori.

Dacă ideea de GDPR îți este străină, merită să o percepi ca o lege implementată la nivelul întregii Uniuni Europene menită să protejeze un pic mai bine activitatea online a cetățenilor și datele în format digital.

Cu această ocazie, Comisia Europeană a obligat marile rețele sociale să transforme colectarea datelor într-un mecanism de tip ”opt-in”, în contrast cu actualul ”opt-out”.

Ca urmare, nu vei mai partaja în mod implicit o serie stufoasă de date cu giganți precum Facebook sau WhatsApp, ci va ține de tine dacă vrei să activezi astfel de opțiuni.

Ca parte a schimbărilor definite în noua legislație, WhatsApp va limita vârsta minimă a utilizatorilor care îi utilizează serviciile la 16 ani. Această restricție va fi menționată în documentul de termeni și condiții, dar se va reflecta și în interfața aplicației.

Momentan, nu este foarte clar cum se va implementa noua limitare, dacă va fi doar un câmp în plus în care poți trece o dată a nașterii pe care o dorești sau vorbim de ceva mai elaborat.

O altă actualizare adusă WhatsApp care ar trebui să fie disponibilă în viitorul apropiat va permite descărcarea tuturor datelor pe care le are compania americană despre tine. Printr-un singur buton, vei putea descărca o arhivă cu toate conversațiile, pozele, clipurile video și celelalte informații pe care le-ai partajat de-a lungul timpului.

Momentan nu avem o dată precisă pentru implementarea acestor schimbări, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.