WhatsApp pregătește o schimbare mare pentru pozele tale și nu numai

WhatsApp pregătește o schimbare mare pentru pozele tale și nu numai

Conținutul multimedia primit pe WhatsApp a putut fi descărcat de pe serverele companiei pentru aproximativ 30 de zile. Acum, respectiva perioadă a crescut semnificativ.

În momentul în care primești o poză sau un clip pe WhatsApp, s-ar putea să ai o setare conform căreia respectivul conținut multimedia ți se descarcă automat în galeria de pe telefon. În orice moment, poți dezactiva respectiva opțiune pentru întreaga aplicație sau pentru anumite conversații.

Ce faci însă în momentul în care ai avut câteva poze de pe WhatsApp în galerie, dar le-ai șters din greșeală? Conform celor de la WABetaInfo, vei avea foarte mult timp să le descarci din nou. Momentan, termenul de descărcare mărit este disponibil doar pentru utilizatorii cu Android, este însă doar o chestiune de timp până când se vor bucura de același beneficiu și posesorii de iPhone.

În definitiv, fișierele cu pricina sunt găzduite pe serverele WhatsApp în același loc. Ar fi dificil să faci diferența între utilizatori pe bază de platformă, când vine vorba de o astfel de funcție.

În mod tradițional, WhatsApp îți păstra fișierele pe serverele sale pe parcursul a 30 de zile. Asta înseamnă că, dacă erai în roaming și primeai câteva fișiere mai voluminoase, puteai opta pentru descărcarea lor pe WiFi sau atunci când te întorceai acasă, cu condiția să te încadrezi în termenul de 30 de zile.

După acea perioadă, fișierele cu pricina erau șterse iremediabil și orice tentativă de a le descărca se reflecta într-un mesaj de eroare prin care aflai că procesul este imposibil, pentru că filmele, pozele sau GIF-urile animate nu mai existau nicăieri.

Conform testelor celor de la WABetaInfo, au putut descărca conținut multimedia primit în urmă cu cel puțin trei luni. Vestea s-ar putea să nu fie îmbucurătoare pentru cei care țin foarte mult la securitatea datelor, dar este important de reținut că tot ceea ce este transmis prin WhatsApp e criptat la un capăt și la altul. Astfel, în teorie, nimeni nu ar trebui să îți poată vedea pozele tale, indiferent unde sunt stocate

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: