Primăria București introduce noi intersecții în sistemul de monitorizare

Primăria București introduce noi intersecții în sistemul de monitorizare
19:30 23.02.2018

Din dorința de a fluidiza traficul, autoritățile bucureștene se gândesc la fel de fel de soluții. Astfel, 58 de noi intersecții din Capitală vor fi introduse în sistemul de management al traficului.

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat pe 22 februarie în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Primăria Capitalei va introduce în curând 58 de intersecţii semaforizate din Bucureşti în sistemul de management al traficului.

Printre intersecțiile care vor face parte din sistemul de management al traficului se numără 13 Septembrie – Bd. Ghencea, Calea Griviţei, Bucureştii Noi, Giurgiului, Camil Ressu – Theodor Pallady sau Colentina. Prețul proiectului este estimat la aproximativ 56 de milioane de lei.

Până acum, în sistemul inteligent de management al traficului există 216 intersecţii semaforizate dintr-un total de 451, atât cât și-au propus autoritățile să monitorizeze în București.

Ce e sistemul de management al traficului în București?

Sistemul de management al traficului este un sistem menit să fluidizeze traficul urban, să reducă consumul de carburant (implicit reducerea emisiilor de noxe în atmosferă), să reducă în mod semnificativ timpul de transport, a ambuteiajelor şi a evenimentelor rutiere.

Cum funcționează? Timpii de semaforizare se vor schimba în funcţie de cât de aglomerat este traficul pe un anumit sens de mers. Astfel, dacă o intersecție este mai aglomerat pe un sens, semafoarele de pe acel sens vor arăta culoarea verde la un interval mai mic de timp.

Câte mașini sunt în București?

În România există 5,47 milioane de autoturisme, din care doar 3% sunt mai noi de doi ani, iar 20% sunt mai vechi de 20 de ani. În total, 7.010.608 autovehicule sunt înmatriculate în România. În București sunt înmatriculate 1.253.691 de autovehicule, din care 1.003.738 în categoria autoturism, în Ilfov alte 148.466 autovehicule, din care 115.482 autoturisme.

București, cel mai aglomerat din Europa

București (1,89 milioane de locuitori în 2014) este capitala europeană cu cel mai congestionat trafic de pe „Bătrânul continent”, conform datelor colectate de compania TomTom. Datele cu pricina au fost adunate pe o perioadă de 9 ani de zile.

În clasamentul celor de la TomTom, capitala României este urmată ca și aglomerație de Moscova (Rusia), Sankt Petersburg (Rusia), Londra (Marea Britanie), Marsilia (Franța), Roma (Italia), Paris (Franța), Bruxelles (Belgia), Manchester (Marea Britanie), Atena (Grecia), Varşovia (Polonia), Koln (Germania) şi Napoli (Italia).

loading...