Cum vor ”vedea” mașinile autonome Volvo lumea de acum încolo

Cum vor ”vedea” mașinile autonome Volvo lumea de acum încolo

Mașinile autonome de la Volvo, care se descurcă deja destul de bine, vor primi un upgrade important, care le va ajuta să ”vadă” mult mai bine ca până acum.

Luminar este un startup care se ocupă de lasere LIDAR, iar în ultima vreme, compania a avut doar de câștigat. Aceștia au anunțat o înțelegere cu Toyota recent, iar după aceasta, au declarat că vor reduce costurile și vor crește producția pentru a răspunde cererii crescute de senzori care ajută mașinile autonome să ”vadă” împrejurimile.

Acum, Luminar dezvăluie un nou parteneriat, pe care îl are alături de Volvo de data aceasta. Suedezii vor cumpăra laserele LIDAR pentru mașini de la startup, dar pe lângă asta, pregătesc și o ”investiție strategică” prin intermediul noului fond de investiții înființat de companie. Nici Volvo și nici Luminar nu au dorit să dea publicității o cifră, dar Austim Russell, CEO-ul startup-ului, a lăsat să se înțeleagă că vorbim despre o sumă ”substanțială”.

Pe lângă Volvo și Toyota, Luminar ar mai colabora și cu alte companii, dar numele acestora vor fi dezvăluite la date ulterioare. Compania a adus și un nou produs pe piață: software de percepție 3D care poate eticheta toate imaginile pe care le surprind senzorii LIDAR. Noua platformă va permite mașinilor autonome de la Volvo să proceseze datele obținute din mediul înconjurători într-un mod mult mai avansat decât până acum.

Anunțul acestui parteneriat e important deoarece Volvo se concentrează pe crearea de software pentru propriile mașini autonome. în timp ce Autoliv se ocupă de hardware, iar Ericsson oferă soluțiile de conectivitate. Adiția celor de la Luminar nu poate decât să îmbunătățească parteneriatul Zenuity (Volvo-Autoliv-Ericsson), care a anunțat că ar dori să folosească și platforme de la NVidia pentru sistemele sale.

În paralel, Volvo are de gând să lanseze un experiment cu mașini autonome: oamenii ar urma să conducă mașini dotate cu Pilot Assist, dar și cu senzori care să colecteze date de la interior și de la exterior.

Citește și:
Sursa: theverge.com