Samsung investește sute de milioane de dolari în mașini autonome

Samsung investește sute de milioane de dolari în mașini autonome

Samsung, pe lângă telefoanele pe care le știi deja, mai face și alte proiecte. Unul dintre ele privește mașinile autonome, iar acum investește imens într-un astfel de proiect. 

Samsung are o concurență destul de mare când vine vorba de mașini autonome, industrie în care Google experimentează deja de ani buni. Pe listă mai sunt Tesla și aproape orice companie mari din domeniu. Acum, compania sud-coreeană a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari în dezvoltarea proiectelor sale, iar testele vor fi derulate în California.

Anunțul oficial vine la două săptămâni după ce Departamentul de Vehicule Motorizate din California a dezvăluit că Samsung a primit un permis să-și testeze vehiculele care se conduc singure.

Banii de acum vor fi alocați unui fond de finanțare și unei noi divizii de business prin care va dezvolta tehnologii autonome. Noua unitate va fi construită în interiorul Harman, compania mai cunoscută datorită gadgeturilor audio pe care Samsung a cumpărat-o în urmă cu un an pentru opt miliarde de dolari. Prima investiție va fi în TTTech, o companie care furnizează capabilități autonome și semi-autonome pentru Audi A8.

Audi nu e o companie străină de parteneriate cu Samsung. De la sud-coreeni obține procesoare, semiconductori și alte componente pentru sistemele sale de infotainment și funcționalități de asistență rutieră. Totodată, este unul dintre marile nume de pe piața auto, iar lui Samsung nu i-ar strica un astfel de partener, mai ales că în această zonă nu are renume.

Deocamdată, industria mașinilor autonome se dezvoltă în două direcții. Sunt companii care înceearcă să creeze sistemul informatic și hardware prin care mașina să fie condusă singură și sunt cele care vor să înceapă cu tehnologii de asistență. Un fel de copilot pentru șofer, astfel încât oamenii să se obișnuiască pas cu pas cu viitorul. Apoi, va mai rămâne pentru toți piedica legislației locale.

Citește și:
Sursa: The Verge