VIDEO Volvo îți arată că viitorul e un dormitor pe patru roți

Volvo 360c e cea mai futuristă mașină autonomă prezentată de producător, iar conceptul îți arată că viitorul ar putea fi reprezentat de un vehicul-dormitor, pe patru roți.

volvo 360c 2

Ideea din spatele mașinii este una destul de interesantă și ar putea chiar să prindă în viitorul ceva mai îndepărtat. Așa cum te-ai aștepta de la un concept al zilelor noastre despre viitor, rețeta e simplă: mașina e electrică, e complet autonomă, așa că nu mai are nevoie de volan și are în loc de geamuri și parbriz un dom imens de sticlă.

Totuși, e mai mult decât atât, iar asta înțelegi după ce afli în ce fel ar vrea Volvo să integreze astfel de automobile în infrastructura unui oraș.

volvo 360c 3

Marten Levenstam, director de strategie de produs al Volvo, spune că actualul concept e un punct de început, iar alte idei vor fi adăugate pe măsură ce compania învață mai multe. Compania consideră că ar putea exista câteva scenarii de utilizare pentru 360c.

Ar putea fi un dormitor mobil și ar putea înlocui zborul cu avionul pe distanțe scurte. Ar putea transforma timpul petrecut în trafic către lucru într-o sesiune mult mai productivă, de tipul unui birou mobil. Ți-ar putea deveni chiar un spațiu de entertainment, ca un living room secundar. Interiorul este modular, iar pe ”ferestre” pot fi proiectate diverse informații.

volvo 360c 4

”Oamenii sunt din ce în ce mai puțin dependenți de apropierea de oraș, iar astfel pot renunța și la timpii neproductivi”, spune Levenstam. ”Biroul mobil din 360c devine o soluție viabilă pentru cei care locuiesc la distanțe mai mari de oraș și care vor să își petreacă timpul într-un mod mai eficient și mai plăcut”, adaugă acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: theverge.com