Scandalul Dieselgate, în imagini: parcul auto Volkswagen imens și inutil

Dieselgate a fost un punct de cotitură în industria auto. Va duce la interzicerea motoarelor diesel, dar până atunci te poți uimi de parcul auto Volkswagen din Statele Unite ale Americii.

Reuters a fotografiat parcul auto imens realizat de Volkswagen în America. Sunt circa 350.000 de mașini împărțite în 37 de sectoare. Toate acestea au fost adunate în Victorville, California. Toate automobile așteaptă, cum așteaptă și compania, decizia americanilor cu privire la modificările necesare pentru a le repune pe șosele.

Automobilele pe care le vezi în acest clip recent au fost răscumpărate de la clienți americani în urma înțelegerii făcute de compania germană cu autoritățile. Altfel spus, abuzul Dieselgate a dus la crearea celui mai mare depozit auto de care Volkswagen nu avea nevoie.

Volkswagen a plătit peste 7,4 miliarde dolari ca să răscumpere aceste mașini. Cele aproape 350.000 de vehicule diesel au fost preluate până în februarie. Automobilele sunt depozitate provizoriu și li se fac verificări de rutină. Astfel, sunt asigurate într-o anumită măsură calitatea și funcționalitatea ca să fie vândute din nou în piața american sau chiar exportate.

În caz că te întrebi ce va face Volkswagen cu toate acestea, sigur nu vor fi toate date la dezasamblare. E posibil ca multe să-și găsească o piață nouă în țări unde regulile nu sunt atât de stricte. Până atunci, germanii au căzut la o înțelegere cu americanii ca să cheltuiască peste 25 de miliarde de dolari în America. Suma ar acoperi reclamații, taxe de mediu și ar trebui să răscumpere, până la final, circa 500.000 de mașini.

Tot parcul auto pe care îl vezi în clip va fi și mai mare. Procesul e în derulare până în 2019. Raportul din dosarul completat de judecători arată că până la 31 decembrie Volkswagen a cumpărat 335 de mașini, a revândut 13.000 și a distrus aproximativ 28.000 de vehicule.

Dacă vrei să afli mai multe despre scandalul Dieselgate și impactul asupra americanilor, ar trebui să urmărești documentarul Dirty Money de pe Netflix. În The Guardian ai o recenzie a acestuia.

Citește și:
Sursa: Reuters