Scandalul Audi: număr record de mașini afectate

Scandalul Audi: număr record de mașini afectate

După scandalul Dieselgate, autoritățile germane au pus tunurile pe cei de la Audi. Aceștia din urmă ar fi folosit un program de păcălire a emisiilor de oxid de azot și acum sunt nevoiți să recheme în service 127.000 de automobile.

Autoritățile germane a obligat Audi să recheme în service toate automobilele dotate co motor V-6 din cauza depistării unor softuri pentru manipularea emisiilor. Este vorba despre 127.000 de unități, din care fac parte modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5 și Q7.

Autoritatea Federală de Transport (KBA) a confirmat în mod oficiale pentru presa germană că Audi a folosit un program ilegal pentru manipularea emisiilor la o serie de modele Euro 6. Dintre cele 127.000 de unități rechemate, 77.600 sunt doar în Germania.

Conform KBA, inginerii de la Audi foloseau sistemul de păcălire a emisiilor în timpul testelor, apoi în dezactivau în traficul de pe stradă. De cealaltă parte, Audi s-a apărat spunând că softul problematic va fi “complet revizuit, testat și trimis înapoi pentru aprobare”.

În vara anului trecut, Audi a rechemat în service aproape 24.000 de maşini, modelele sedan A8 şi A7, construite în perioada 2010-2013, după ce au fost descoperite neregularităţi ale testelor de emisie care indică faptul că maşinile ar putea emite un nivel dublu de poluare faţă de limită.

În cazul Volkswagen, scandalul Dieselgate a fost extrem de costisitor. Scandalul falsificării testelor de emisii poluante a făcut ca până acum grupul auto Volkswagen, din care face parte și Audi, să înregistreze pierderi de 22,6 de miliarde de euro. Din totalul de 11 milioane de maşini diesel afectate la nivel mondial din grupul Volkswagen, Audi a avut probleme cu 2,1 milioane de unități.

Cât despre rechemare, clienții mașinilor afectate vor fi contactați de către dealeri pentru a fi invitați în service. Rechemarea în service se face după o programare, iar costul reparației este suportat în totalitate de către producător. De obicei, reparațiile nu durează mai mult de 30 de minute, întrucât mecanicii știu exact operațiunea pe care o au de efectuat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: