15 aug. 2018 | 20:07

Cum arată cea mai nouă și mai luxoasă rulotă de la Volkswagen

ACTUALITATE
Cum arată cea mai nouă și mai luxoasă rulotă de la Volkswagen

Vechea rulotă Volkswagen California a devenit Volkswagen Grand California, cea mai mare și mai luxoasă rulotă pe care a realizat-o producătorul german până acum.

Noua rulotă a celor de la Volkswagen este gata, va fi dezvăluită publicului în perioada 24 august – 2 septembrie în cadrul salonului Auto Caravan din Dusseldorf (Germania), dar va fi lansată pe piață la începutul lui 2019.

Volkswagen Grand California este cea mai spațioasă rulotă a celebrului producător german, iar accesoriile și tehnologiile cu care este echipată o fac un vehicul de vacanță de ultimă generație.

volkswagen grand california rulota

Rulota este concepută pentru o familie formată din părinți cu doi copii și există câte un spațiu pentru fiecare, iar cele destinate odihnei sunt mai mult decât promițătoare.

Deși la exterior arată precum o utilitară obișnuită, adevărata magie are loc în interior, unde confortul te îmbie imediat după ce deschizi ușa glisantă de pe partea dreaptă.

volkswagen grand california rulota

Volkswagen Grand California este un spațiu recreațional, deci nu este prevăzut doar cu spații pentru dormit, ci este echipat și cu bucătărie și cu baie, care sunt mai spațioase și mai bine utilate decât cele de la alte branduri. Baia este dotată cu duș, care dispune de racord pentru duș în exterior, cu temperatură reglabilă a apei, iar bazinul în care aceasta este stocată are o capacitate de 110 litri.

Baia nu este echipată doar cu toaletă și duș, ci și utilități precum o chiuvetă pliabilă, rafturi cu suporturi pentru articole de toaletă, un dulap cu suport integrat pentru hârtie igienică, suporturi de prosop și un luminator pentru ventilație. În plus, în baie nu există întrerupătoare de lumină, deoarece becurile se aprind automat prin detectoarele de mișcare.

volkswagen grand california rulota

Volkswagen Grand California este dotată cu scaune rotative în față și o banchetă dublă în zona de living. Utilitățile din bucătărie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (la care ai acces și din exterior), aragaz, o chiuvetă și diverse sertare, compartimente de depozitare și rafturi rabatabile.

Poți lua cu tine și doi copii, pentru că există pentru ei un pat supraetajat, cu iluminator panoramic deasupra acestuia. Probabil nu oricine se simte confortabil, dar tot oferă mai mult spațiu decât modelul precedent, California.

volkswagen grand california rulota

În partea din spate a acoperișului este montat și un aer condiționat suplimentar, în caz de nevoie. În exterior, dispui și de o copertină, unde te poți adăposti de soare sau de ploaie, un suport pentru biciclete în spatele rulotei, iar Camperul vine la pachet și cu o masă și un set de două scaune de camping.

Unul dintre dezavantajele rulotei ar consumul ridicat de carburant și nu mă refer doar la cel pentru deplasare. Întreaga energie electrică necesară punerii în funcțiune a utilităților este produsă cu gaz sau motorină, iar la acest consum se adaugă și sistemul de încălzire.

[readmore]

volkswagen grand california rulota

Cum mașina va fi lansată abia în 2019, sperăm ca, pe viitor, camperul să fie dotat și cu un panou solar, care să mai reducă din consumul de carburant pentru funcționalitatea utilităților.

volkswagen grand california rulota

Volkswagen Grand California dispune și de o serie de tehnologii pentru conducere asistată precum Front Assist cu funcția City Emergency Braking, Lane Assist pentru a ajuta șoferul să păstreze banda de circulație, Blind Spot Monitor pentru schimbarea benzii în siguranță, Rear Traffic Alert pentru a ieși cu spatele din spațiile de parcare și Park Assist pentru efectua manevrele de parcare cât mai facil, sistemul Adaptive Cruise Control și camera de mers înapoi Rear View.