Numele viitorului Android, dezvăluit din greșeală de Huawei

Numele viitorului Android, dezvăluit din greșeală de Huawei

Android P. Atât știm despre viitoarea versiune a sistemului de operare de la Google. Huawei ne ajută, poate că fără să vrea, să știm mai multe. Neoficial.

Android P a fost prezentat la evenimentul Google I/O și acum e disponibil în beta. Lansarea oficială pentru toate telefoanele și toți utilizatorii va fi făcută în toamnă. S-a speculat că va fi numit Peanut sau Pistachio Ice Cream, dar Huawei Polonia se prea poate să fi confirmat, neoficial, care-i va fi numele.

Conform unei discuții a unui client cu serviciul de suport Huawei, numele viitorului sistem va fi Android Pistachio (fistic). Nu prea e desert, așa cum Google a obișnuit, dar sigur pică la fix pe acel P din beta. Totodată, nu e cert dacă va fi numele final sau e doar un supranume folosit de Google și partenerii săi până lansează versiunea finală.

Android Pistachio

Până acum Google ne-a obișnuit cu nume de deserturi pentru Android, mai puțin cu versiunea Honeycomb (fagure de miere). Totuși, acea versiune era pentru tablete și a fost mai degrabă un experiment.

În februarie, Bloomberg specula prima dată că e vorba de Android Pistachio Ice Cream. Nici acesta nu-i mare desert, dar măcar trece pe lista asta. În trecut, Google a mai folosit o înghețată: Ice Cream Sandwich.

Altfel, dincolo de nume care și e, și nu prea e important, Android P va avea o funcție extrem de utilă: wind down, ca să folosești telefonul cu măsură. Wind down este o funcție tip Do Not Disturb, dar e concepută să te facă să lași telefonul deoparte și să te „întorci” în lumea reală. E ideală seara, când se apropie ora de culcare, dar încă nu-ți vine să lași telefonul pe masă.

Poate fi și setată să se activeze la o anumită oră. Când vine acel moment, funcția începe să schimbe fundalul ecranului în nuanțe de gri, iar lipsa culorilor ar trebui să te facă mai puțin dependent de smartphone.

Citește și:
Sursa: BGR