Vivo APEX, telefonul fără margini, se apropie de producția în masă

Vivo APEX, telefonul fără margini, se apropie de producția în masă

La MWC 2018, o chinezărie a rupt gura târgului. Era vorba de Vivo Apex, un smartphone concept care reușea să aibă cel mare raport între suprafața ecranului utilizabil și partea frontală a telefonului.

Cei de la Vivo s-au ferit la începutul anului să facă vreo promisiune legată disponibilitatea unui smartphone surprinzător de interesant. Dispozitivul a fost înfățișat ca un concept și venea la pachet cu o serie de soluții interesante la cele mai arzătoare probleme ale producătorilor de mobile în 2018.

Telefonul venea fără un breton în partea de sus a ecranului, chiar dacă incorpora o cameră pentru selfie-uri. Soluția găsită de chinezi implica o cameră care iese din marginea telefonului când ai nevoie de ea și, în rest, rămâne ascunsă, similar cu comportamentul unui periscop.

Autentificarea se realizează printr-un senzor de amprentă în cazul Vivo Apex, dar respectivul mecanism este ascuns în spatele ecranului.

Vivo Apex

În luna februarie a acestui an, am insistat foarte mult pe abilitățile și particularitățile care făceau Vivo APEX atât de special, chiar dacă nu știam când sau dacă va ajunge vreodată în magazine. Conform celor de Gizchina însă, telefonul este foarte aproape de a se transforma într-un gadget de serie în următoarele luni. Mai multe imagini de calitate decentă cu viitorul aparat au ajuns de curând pe internet pentru a confirma acest lucru.

În fuga creatorilor de telefoane după margini inexistente, Vivo APEX are mari șanse să fie un succes de piață cu al său panou OLED de 5,99 inci în diagonală și un raport de aspect de 18:9. Rezoluția sa nativă este Full HD+, în timp ce marginile de pe laterale și de sus au doar 1,8 milimetri.

[readmore]

Doar în partea de jos ai o ramă un pic mai mare, dar cei 4,3 milimetri pot fi foarte ușor de trecut cu vederea. Întreaga jumătate inferioară a panoului poate fi folosită pentru deblocarea prin amprentă, un detaliu care îți va face viața foarte ușoară.

Prin intermediul tehnologiei Screen SoundCasting, nu trebuie să-ți faci griji din cauza lipsei difuzoarelor. Întregul panou emite sunete, la fel ca în cazul Xiaomi Mi Mix. Va fi interesant să vedem dacă telefonul va fi lansat oficial în iunie sau mai avem un pic de așteptat până când vom putea pune mâna pe el.

Vivo Apex 2

Citește și: